GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Gemeente Leeuwarden (verslag 2017)

‘’Mijn eerste indruk? Zeer positief! Het is makkelijk toegankelijk, en ik heb al veel verassende dingen meegemaakt. Helemaal top!’’ zegt Sietzeklaas, deelnemer van Week van de Uitwisseling.

 

Woensdagochtend zijn wij in gesprek gegaan met Jitse van Erp, stagiair Personeel, Organisatie & Ontwikkeling bij Gemeente Leeuwarden, en Sietzeklaas Lok, werknemer bij Zorgkantoor Friesland en deelnemer van de Week van de Uitwisseling.

Sietzeklaas: ‘’Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe het werkt binnen de WMO binnen de gemeente, waar – net zoals mijn eigen baan – een stukje zorgtaken in zit.’’

Vanochtend heeft de groep mensen een presentatie bijgewoond over de WMO binnen de gemeente, daarnaast hebben zij het gehad over de verschillende processen en de manier van werken. ‘’Ik heb geleerd dat WMO meer is dan alleen een stukje zorgtaak, het is een hele brede groep qua werkzaamheden en dat is complex, er komt zeker veel bij kijken’’, aldus deelnemer. Ook geeft hij aan dat hij al veel herkenbare dingen heeft gezien waar de Gemeente Leeuwarden én Zorgkantoor Friesland beide tegenaan lopen, daar zijn dus een aantal raakvlakken tussen beide bedrijven. In de middag gaat de groep naar een dagbesteding, waarin mensen vanuit de schuldhulpverlening en veel andere doelgroepen een bezigheid hebben in hun dag en weer meedraaien in de samenleving.

Jitse legt uit dat niet iedereen bij dezelfde afdeling mee hoeft te lopen: ‘’Er is een algemeen programma, maar elke afdeling maakt er een eigen ‘ding’ van, dit kan dus volledig meelopen zijn met een werknemer, of een combinatie van de theorie en praktijk’’. Op de vraag of hij volgend jaar weer mee zou willen doen aan de Week dan de Uitwisseling, geeft Sietzeklaas meteen een resoluut antwoord: ‘’Ja, waarschijnlijk wel. Misschien ook wel als begeleider vanuit mijn werk’’.