WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Groen, groener, groenste gras – blog bestuurslid Anne-Meyn Hasz

“Maai mei niet” is de maand waarin we onze grasmatten niet kortwieken, maar laten groeien zodat de natuur hiervan kan profiteren met bloeiende bloemen en blije bijen tot gevolg. Juni toch maar weer dat strakke gazon, maar wat blijkt; soms is het gras aan de overkant toch groener…

Iedere organisatie die bij Werken in Friesland (WiF) is aangesloten zal het merken; ook voor medewerkers is het gras nu soms groener aan de overkant. Hoe houden we ons eigen groen mooi, en behouden we onze bloemen?

De arbeidsmarkt is in beweging en onze organisaties staan continu voor nieuwe uitdagingen. Wendbaar en flexibel zijn, hoe doe je dat als organisatie, dat begint bij de mens en de optelsom van hoe zij met elkaar samenwerken én hoe we dat als organisaties mogelijk maken. Het werk in verbinding met de medewerkers centraal stellen, ontwikkelruimte bieden, het gras mooi houden, en als het ergens anders toch groener is, creatief mee omgaan. Nog meer samenwerken met anderen, kennis en expertise delen. Gebruikmaken van de verbindingen die er zijn. Mooi dat ook WiF daaraan kan bijdragen met het bestaande netwerk.

Ook WiF is druk in de tuin bezig. We hebben wisselingen van de wacht. In deze nieuwsbrief meer daarover. Als bestuur maken we een ronde langs alle deelnemers om in gesprek te gaan over hun behoefte en de koers van WiF. Deze ronde levert mooie voeding voor onze tuin op en gaat verder na de zomer. En dan nog een mooi zaadje: we zijn in gesprek met Friese onderwijsinstellingen om meer te gaan samenwerken binnen WiF in het belang van onze regio, deelnemers en het onderwijs, en trekken daarnaast op met het projectinitiatief Fryske Flekspool.

Ondanks alle uitdagingen die er elke dag weer zijn, voor nu namens het bestuur, een fijne zomer, geniet van alles wat groeit en bloeit, en denk ook creatief na over hoe jij je tuin mooi houdt!

Anne-Meyn Hasz, bestuurslid Werken in Friesland.