WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Netwerkbijeenkomst loopbaanadviseurs- en ambassadeurs

Fotografie: SRN.

Op donderdag 21 september vond een unieke ontmoeting plaats tussen 30 HR-collega’s van Samenwerking Rijk Noord, Noorderlink en Werken in Friesland. Ze troffen elkaar in het Kr88lab in Drachten. Uniek, omdat dit de eerste keer was dat deze professionals vanuit de drie netwerkplatforms in het Noorden bijeenkwamen. Gerdien Tiesinga, voorzitter van Werken in Friesland en werkzaam bij gemeente Smallingerland, opende het programma.

Wat kwam er aan bod?

Mobiliteitstafel Noord nam het stokje over en introduceerde vervolgens twee pitches. Twee dappere kandidaten stelden zich voor en vertelden waar ze blij van worden in hun zoektocht naar werk. Dit leverde direct een aantal contacten voor netwerkgesprekken op. Aansluitend heeft ‘Het Noorden Werkt door’ het podium gepakt. Het Regionaal MobiliteitsTeam (RMT) en Leerwerkloket werden beide in de spotlight gezet. Zeer informatief wat beide te bieden hebben. De focus ligt op het ondersteunen van werkzoekenden om een baan te vinden. En daarbij de hobbels die systemen soms opleveren, glad te strijken. Eerst zorgen dat iemand verder kan en daarna achter de schermen de juiste potjes vinden om het netjes te regelen. Dat zijn de betere berichten!

Tot volgend jaar?

Tot slot was er voldoende tijd om te netwerken. Afspraak is dat de namenlijst van de deelnemers gedeeld wordt, zodat men elkaar makkelijker kan vinden. Deze bijeenkomst kunnen we volgend jaar wel weer in de agenda zetten.