WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Nieuwe samenwerking met WRK.frl/

Werken in Friesland werkt voortaan samen met WRK.frl/. Want we trekken graag alles uit de kast om je te helpen bij het vervullen van jullie vacatures.  

Wat is het? 

WRK.frl/ (voormalig Talent voor Morgen) is het nieuwe programma vanuit het Innovatiepact Fryslân (IPF) het Friese samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven, aangejaagd door de provincie Fryslân. WRK.frl/ verbindt Friese werkgevers en heeft als doel om Fryslân te profileren als dé ultieme provincie om te wonen, te leven en natuurlijk ook om te werken! 

Waarom? 

De huidige arbeidsmarktkrapte breekt alle records en is inmiddels voelbaar in alle sectoren. Maar het is slechts het topje van de ijsberg. Want in de komende 15 jaar verwacht Friesland circa 20% minder beroepsbevolking door vergrijzing en ontgroening. Dit gaat in álle sectoren voelbaar zijn, terwijl de vraag onverminderd groot blijft en in met name de maatschappelijke sectoren zoals de zorg zelfs zal toenemen. Hierdoor komt de leefbaarheid van de hele provincie ernstig onder druk te staan. Dat vraagt om een arbeidsmarktprogramma met een focus op de lange termijn. Een programma dat niet bestaat uit één quick fix maar een combinatie van oplossingen. 

Over de website 

Werken, leven en wonen in Friesland: daarover vind je alles op WRK.frl/. Hier ontdek je als werkzoekende de mooiste werkgevers en banen, ontdek je door middel van de matchtool welk bedrijf echt bij je past en vind je alles over het leven in Friesland per gemeente. Kortom: alles voor een vliegende start van jouw carrière en leven in Friesland. Wij kunnen hier als overheden natuurlijk niet ontbreken en daarom verbindt Werken in Friesland haar aangesloten organisaties met WRK.frl/. 

Waarom meedoen? 

  • Jullie vacatures worden automatisch van de website van Werken in Friesland gehaald en getoond op WRK.frl/.
  • Je krijgt een eigen organisatiepagina/bedrijfsprofiel. Met een goed bedrijfsprofiel maak je je extra zichtbaar voor werk(zoek)enden én andere bedrijven en organisaties.  
  • Matchtool; geef aan hoe jullie organisatiecultuur, structuur en waarden overeenkomen met die van werkzoekenden! 
  • Prikbord voor het plaatsen van stages/traineeships en reageren op stagiaires/trainees. 

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op: https://www.wrk.frl/voor-werkgevers/zo-maak-je-optimaal-gebruik-van-wrk-frl/ 

Instructievideo 

Om je wegwijs te maken op het platform én je te helpen jouw organisatie direct op het platform van WRK.frl/ te plaatsen is er een instructievideo gemaakt. Die sturen we binnenkort naar onze contactpersonen van de aangesloten organisaties. De instructies zijn gemakkelijk te volgen. Mocht je hier echter nog vragen over hebben, stuur dan een mail naar info@werkeninfriesland.nlLaten we er met elkaar voor zorgen dat we als overheid zo zichtbaar mogelijk zijn!  

Meer informatie 

Wil je wel graag meer weten over onze samenwerking met WRK.frl/? Neem dan contact op met Heidi Bunicich via heidi.bunicich@werkeninfriesland.nl of info@werkeninfriesland.nl