WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Schone lei

Herken je dat? Je begint aan een nieuwe baan. Een lege mailbox, geen afspraken die je nog moet nakomen. Je start met een schone lei. De keerzijde is dat je je weg opnieuw moet vinden. Als je overstapt binnen de Friese overheid, is er één ding dat blijft en waar je op terug kunt vallen: Werken in Friesland. Hét netwerk van Friese collega’s die bij de overheid werken. Zien we je dit jaar bij de bijpraatmomenten en andere netwerkbijeenkomsten die wij organiseren? Ja, dat kost tijd en ja, dat levert tijd op! Met de juiste contacten hoef je zelf het wiel niet uit te vinden, dus tel uit je winst!

Ook Werken in Friesland begint het jaar met een schone lei. Nieuwsgierig naar wat we daarmee bedoelen? Lees dan vooral verder…

Nieuw motto/opgefrist logo

We hebben een nieuw motto! Jarenlang gebruikten we “van, voor, door”. Maar na de enquête van vorig jaar bleek, dat maar weinig mensen begrepen wat we daar nou eigenlijk mee bedoelden. Voortaan gebruiken we “Je treft ’t bij de overheid!”. Daarmee weet iedereen meteen dat we een samenwerkingsverband zijn voor de Friese overheid. Bij een nieuwe slogan, hoort ook een opgefrist logo en een aangepaste huisstijl. Vertrouwd, maar toch nieuw.

Nieuwe foto’s

We zijn al even bezig om de standaardstockfoto’s te vervangen door foto’s van medewerkers van onze eigen deelnemers. Heb je al bekenden langs zien komen op LinkedIn of via de nieuwsbrief?

Nieuw LMS

De afgelopen twee maanden is achter de schermen keihard gewerkt aan de implementatie van een nieuw Leermanagementsysteem (LMS). De eerste grote testcase is de Week van de Uitwisseling, maar gaandeweg zullen we ook alle andere activiteiten via dit LMS aanbieden. We houden je op de hoogte hoe dat werkt.

Nieuwe collega’s

Binnenkort hopen we onze nieuwe ondersteuner te kunnen voorstellen. Een mooie aanwinst voor met name Gretha en Ursula, onze coördinatoren opleidingen en evenementen. Op 1 februari start Björn Fräser als netwerkbouwer naast Myra van den Hoed. Twee keer zoveel tijd om ons Friese netwerk nog meer te verbinden en te stimuleren elkaar op te zoeken en van elkaar te leren. In de volgende Nieuwsbrief meer informatie stelt Björn zichzelf graag aan je voor. Achter de schermen zijn we ondertussen ook heel blij met de tijdelijke ondersteuning van Leonie Vaartjes. Voor Leonie een mooie kans om Werken in Friesland beter te leren kennen en voor ons heel fijn omdat Leonie klussen oppakt die anders langer duren of eerst moeten blijven liggen.

Nieuwe vorm van opleiden: een leergang

Naast de trainingen en opleidingen die één dag(deel) duren, bieden we dit jaar ook een leergang aan, bestaande uit meerdere modules. De eerste leergang heet “Paradoxaal leiderschap”. Interessant voor iedereen die dagelijks met dilemma’s te maken heeft. Leiders, (strategisch) adviseurs, maar ook andere collega’s zullen dit herkennen. Op 11 maart organiseren we een introductie-workshop, zodat je kunt proeven of de leergang iets voor jou is. Geen behoefte aan de volledige leergang, maar wel nieuwsgierig naar de “proeverij?” Ook dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan hier: Introductieworkshop | Paradoxaal leiderschap