WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Werken bij de gemeente: Dynamischer dan ik dacht! (verslag 2016)

image001Mahlu de Boer liep een dagje mee op de afdeling Communicatie en Marketing tijdens de Week van de Uitwisseling. Ze liep mee met Stephanie Olthof van Vrij Baan. Mahlu is communicatiemedewerker bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Hieronder lees je haar bevindingen:

Waarom heb je gekozen voor gemeente Leeuwarden?

“Ik vind het leuk om eens van dichtbij te bekijken hoe ze het doen bij de gemeente. Waar ze mee bezig zijn, hoe zij projecten aanpakken, met hoeveel mensen ze werken… Ik woon zelf in Leeuwarden, dus ook daarom vind ik het interessant om een kijkje in de keuken te krijgen. Ze zijn dagelijks bezig met allerlei zaken die van belang zijn voor mij als inwoner.”

Wat heb je gedaan?

“Ik liep mee met communicatiemedewerker Stephanie Olthof. Zij houdt zich onder andere bezig met de communicatie rond Vrij-Baan. Daaronder vallen allerlei verkeersprojecten, die gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat uitvoeren. Een dag eerder was er veel regen gevallen en de pers had vernomen dat er daarom een rijbaan was afgesloten bij de Drachtsterweg, één van de Vrij-Baanprojecten. Uiteindelijk bleek dit niet waar te zijn, maar een snelle reactie was wel noodzakelijk. Om met een duidelijk verhaal te kunnen komen, ging Stephanie in overleg met mensen van de provincie. En ik mocht uiteraard mee!”

Wat is je indruk?

“Ik was verbaasd over de hoeveelheid adhoc-werkzaamheden. Het was niet alleen de persvraag, maar we moesten bijvoorbeeld ook op stel en sprong een uitnodiging laten opmaken voor een informatieavond. Dat had ik niet verwacht; ik dacht dat het werk bij de gemeente veel voorspelbaarder zou zijn. Verder was ik onder de indruk van het feit dat Stephanie op de fiets sprong om haar “collega’s” bij de provincie op te zoeken voor overleg. Er werden heel voortvarend knopen doorgehakt. Ik weet niet of het altijd opgaat, maar ik heb niks teruggezien van de stroperigheid die ik stiekem wel een beetje verwachtte…”

Wat heb je geleerd?

“Dat het loont om mensen op te zoeken voor face-to-face overleg. Daar was ik al van overtuigd, ik doe het zelf ook zoveel mogelijk, maar dit was voor mij een mooie bevestiging. Het komt de samenwerking echt ten goede en uiteindelijk levert dat tijd op.”

Hoe vond je het?

“Erg leuk! Niet alleen om het “gluren bij de buren”, maar ook omdat je op deze manier nieuwe contacten opdoet. In dit geval leverde het direct wat op. Ik ben bezig met een opleidingsfilmpje voor Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit. Daarin komt het concept Park & Bike terug, ook een initiatief van Vrij-Baan: net buiten de stad parkeren en op de fiets – die je uit een kluis haalt – naar je werk. Dat willen we in het flimpje graag in beeld brengen, maar ik zocht nog iemand die ons kon helpen aan de kluissleutel en een Park & Bike-fiets. Stephanie wil heel graag meewerken, want zij vindt het ook leuk dat dit concept terugkomt in een video. Snel geregeld dus!”