Wetterskip Fryslân (verslag 2016)

Wetterskip Fryslân verzorgt het waterbeheer in de provincie Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Met ruim 600 medewerkers zorgen wij voor voldoende water, schoon water en droge voeten. Ieder jaar doen wij mee aan de week van de uitwisseling. Dat vinden we belangrijk omdat het medewerkers nieuwe inzichten en ideeën kan geven. Met welke vraagstukken zijn andere bedrijven bezig? Hoe pakken ze dat aan? Wat zijn overeenkomsten en wat zijn verschillen met je eigen organisatie en je eigen werk? Kennis delen en netwerken kan een bron van inspiratie zijn.
In 2016 ontvingen wij 15 medewerkers van andere organisaties. Het was een leuke en leerzame dag die van onze gasten een 8,7 kreeg. We starten met een gezamenlijke aftrap, waarin we vertelden over een aantal mooie en innovatieve waterschapsprojecten. Na de lunch gingen onze bezoekers met één van onze medewerkers op pad.

Vanuit ons waterschap gingen 11 medewerkers een dagje in de keuken van de ander kijken. Zo ging onze collega Johan Zijlstra op bezoek bij de Gemeente Súdwest Fryslân.

De week van de uitwisseling is een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de keuken van een ander. Ik zou zeggen doen!