GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Venturaplus :”Week van de uitwisseling 2015 succesvol verlopen”

In de week van 8 tot en met 12 juni organiseerde stichting Werken in Friesland de Week van de Uitwisseling. Drie partners van Venturaplus namen deel aan Week van de Uitwisseling; Zienn, Friesland College en de Veiligheidsregio Fryslan en gaven medewerkers van andere deelnemende bedrijven de mogelijkheid een dag mee te kijken in hun organisatie. Ook Venturaplus nam deel aan deze uitwisseling.

Een andere omgeving
De Week van de Uitwisseling staat in het teken van arbeidsmobiliteit en samenwerking in Friesland. Zo krijgen verpleegkundigen, administratief medewerkers en woonbegeleiders, maar ook medewerkers in allerlei andere functies, de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een andere organisatie. Karin Kuipers, die voor Zienn verantwoordelijk is voor de organisatie van deze week, spreekt over een groot succes: ‘Dit jaar hebben 15 mensen uit onze organisatie deelgenomen, en volgend jaar gaan we zeker voor 20!’ De medewerkers die op uitwisseling zijn geweest, zijn erg positief over hun ervaringen. Karin: ‘Door zo’n dag in een nieuwe omgeving binnen een ‘nieuwe’ organisatie doe je veel contacten op en verkrijg je informatie en inzichten die je ook in je eigen werk kunt gebruiken. Erg nuttig dus!’’

Ervaringen
Benieuwd naar de ervaringen van verschillende medewerkers die een dag meeliepen in een andere organisatie? Lees dan de ervaringsverhalen van Edwin Minnena, assistent-begeleider bij Zienn, die op bezoek ging bij het Friesland College en Lodie Weimar, Handhavingsdeskundige bij het UWV, die een dag meeliep bij Zienn.

Voorlichtingsbijeenkomst op 29 september
Ook in 2016 staat de Week van de Uitwisseling op de agenda. In de week van 13 tot en met 17 juni kunnen medewerkers wederom een dag meedraaien binnen een andere organisatie. Ter voorbereiding op deze week organiseert Werken in Friesland, met ondersteuning van Venturaplus, op dinsdag 29 september een voorlichtingsbijeenkomst voor zorg – en welzijnsinstellingen die overwegen mee te doen met de Week van de Uitwisseling. Tijdens deze bijeenkomst wordt onder andere uitleg gegeven over waarom u als organisatie mee kunt doen aan deze uitwisseling, hoe u medewerkers overtuigt om mee te doen en wat u precies moet organiseren om deel te nemen aan de Week van de Uitwisseling.