Conflicthantering in tijden van Corona

 

 

 

 

 

 

 

We gaan anders met elkaar om sinds ruim een half jaar. Contact is vaak letterlijk afstandelijker, minder frequent, of onduidelijk. Het reguliere werk is verstoord door de crisis. Voordat we ook kansen zien of kunnen realiseren, worden we in beslag genomen door verdriet, stress en ongemak. Misverstanden en irritaties liggen op de loer. En dan ontstaan er soms ook eerder communicatiestoornissen of conflicten.

Zelf aanpakken of hulp inschakelen

Als je iets wilt doen aan je conflict, heb je twee keuzes. Zelf helderheid en gesprek op gang brengen of hulp inschakelen.

Zelf aanpakken

Wil je zelf met het conflict aan de slag of erger voorkomen, en kun je daar wel wat tips en trucs bij gebruiken, volg dan de gratis online module Conflicthantering. In deze module krijg je uitleg over hoe een conflict ontstaat, hoe je een beginnend conflict herkent, hoe verschillende mensen met conflict omgaan en, niet onbelangrijk, wat je kunt doen.

Leren in Friesland

Is jouw organisatie aangesloten bij Werken in Friesland? Registreer je dan bij “LerenbijWerkeninFriesland” en kies in de catalogus de online training Conflicthantering.

Mediator betrekken

Heb je zelf al het één en ander geprobeerd of zie je hier geen mogelijkheden voor? Dan biedt Werken in Friesland ondersteuning in de vorm van de mediationpoule. Ervaren mediators, die werken voor de overheid spreken met betrokken partijen en organiseren als partijen daar open voor staan een bemiddelingsgesprek.

Mediation

Je kunt de mediationpoule onder andere inschakelen voor gesprekken in een handhavingskwestie, een situatie in een dorp tussen de gemeente en inwoners of een intern arbeidsconflict op de werkvloer. In deze tijd behoren natuurlijk ook online bemiddelingen tot de mogelijkheden.

Aanvragen of meer informatie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie? Bel Oeke Mulder of Colette Govaars voor een oriënterend gesprek of directe aanvraag.