WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Moeizame samenwerking? Schakel onze mediators in!

Het werk van een ambtenaar is niet altijd eenvoudig. Als ambtenaar werk je in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze omgeving heeft grote invloed op het dagelijks werk binnen bijvoorbeeld een gemeente. Je hebt te maken met verschillende lagen in de organisatie en vaak ook nog met partnergemeenten of andere partnerorganisaties. Niet alleen andere medewerkers en bestuurders hebben eigen stijlen, werkwijzen en belangen, ook andere organisaties moet je leren kennen. Wat is de cultuur wat zijn de routines?

Moeizame samenwerking

We nemen vaak onvoldoende tijd voor kennismaking en opstarten. Misschien door de hectiek van alledag. En dan ontstaan er soms communicatieproblemen tijdens een traject. Verschil van opvatting over de opdracht, verschil van inzicht over verantwoordelijkheden. Zaken die onuitgesproken zijn en toch de sfeer domineren. Dat kan het werken bemoeilijken. Eigenlijk vind je dat je betrokkenen bijeen moet roepen en de kwestie uit moet praten, maar om één of andere reden komt dat er niet van. En het werken gaat steeds moeizamer. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Als je dat wilt.

Keuzes

  1. Toch zelf het gesprek aangaan. Met een open en nieuwsgierige houding.
  2. Professionele hulp inschakelen voor het begeleiden van zo’n gesprek.

Mediator betrekken

Heb je zelf al het een en ander geprobeerd of zie je hier geen mogelijkheden toe? Dan biedt Werken in Friesland ondersteuning in de vorm van de mediationpoule. Ervaren mediators, bekend binnen de overheid, spreken met betrokken partijen en organiseren op verzoek een bemiddelingsgesprek. In deze tijd behoren natuurlijk ook online bemiddelingen tot de mogelijkheden. Laat het niet langer sudderen en bel Oeke Mulder of Colette Govaars voor een oriënterend gesprek of directe aanvraag. En laat je verrassen.