WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Oeke Mulder – mediator

Oeke Mulder

Oeke Mulder haalt haar voldoening uit contacten met mensen. Al meer dan 30 jaar werkt zij in verschillende functies bij gemeenten. Zij heeft Nederlands recht gestudeerd en is MfN-registermediator. Naast haar werkzaamheden bij de gemeente is zij voorzitter van de klachten commissie GGZ Friesland. Als vrijwilligster is zij bestuurslid van de Koninklijke vereniging de Friesche Elfsteden.

Zaken van verschillende kanten bekijken

Haar werkzaamheden als mediator en juriste zijn een mooie combinatie. Zowel bij mediation als in het recht kun je zaken van verschillende kanten bekijken. Oeke Mulder heeft zich gespecialiseerd in kwesties die spelen tussen de overheid en haar inwoners. Daarnaast doet zij ook arbeidsconflicten en teambegeleiding bij organisaties in de non-profitsector. Zij heeft de specialisaties overheids- en arbeidsmediation. Inmiddels heeft zij meer dan vijftig bemiddelingen gedaan. Zij spreekt de Friese taal.

“Regels geen doel op zich”

“Ik zie regels als een middel en niet als een doel op zich. Als je regels gebruikt om je gelijk te halen of om te winnen ontstaan er vaak conflicten. Als conflicten uit de hand dreigen te lopen kun je naar een rechter gaan. Als je naar een rechter gaat komt er een uitspraak waarbij de één wint en de ander verliest. Je geeft als het ware de oplossing uit handen. Bij mediation ga je vrijwillig en vertrouwelijk in gesprek om tot een oplossing te komen. De partijen die aan tafel zitten bepalen zelf wat zij willen. Op deze manier sturen partijen en kunnen partijen zelf de uitkomst bepalen. Als onpartijdige MfN mediator help ik de partijen om de communicatie weer op gang te brengen zodat er een oplossing tot stand komt.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Oeke op Linkedin.

Contact

Oeke Mulder
Gemeente Smallingerland
o.mulder@smallingerland.nl
0512-581436
06-46395079