Even voorstellen……. bestuurslid Jan-Ede Brijker

“Begin dit jaar ben ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van Werken in Friesland. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ik draag graag mijn steentje bij aan de doelstellingen van WIF. Inmiddels hebben we al een aantal keren overleg gevoerd, vooral over datgene wat het bestuur kan bijdragen aan WIF. Dat betekent in ieder geval dat we op sterkte moeten zijn en dat is inmiddels gelukt (zie nieuwsbericht hierover). Samen gaan nu aan de slag om verdere stappen te maken, waarbij ik het vooral ook belangrijk vind hoe we het management meer kunnen aanhaken. Adviseurs lijken elkaar op inhoud al snel te vinden, bij managers lijkt dat minder te zijn. Terwijl bij hen vooral ook de strategische mobiliteitsvraagstukken leven. Hoe kan WIF daaraan bijdragen? Daarover gaan we graag verder in gesprek, wordt vervolgd!

Súdwest-Fryslân

Begin 2010 ben ik in de projectorganisatie van de fusiegemeente Súdwest-Fryslân aan de slag gegaan om te helpen met een vliegende start per 1 januari 2011. Sindsdien de organisatie zien opgroeien en vanuit verschillende functies mijn bijdragen geleverd. Inmiddels ben ik alweer drie jaar aan de slag als Adviseur Organisatieontwikkeling. Een machtige job in een prachtige organisatie die volop in ontwikkeling is en wil zijn! Daarvoor bij de gemeente Leeuwarden onder andere nauw samengewerkt met Wietie, dus WIF staat al vanaf het begin van mijn gemeentejaren op het netvlies 🙂 Wat heb ik nog meer gedaan? Check mijn LinkedIn.

Over mijzelf

Ik ben 49 jaar en woon in Dokkum samen met mijn vrouw en twee dochters. Na geboren te zijn in Leeuwarden, getogen op Ameland, eind 1994 geëmigreerd van het eiland naar de Betuwe en in 2000 weer teruggekomen in het mooie Noorden. Dokkum is een prachtig stadje en -niet onbelangrijk- het ligt vlakbij Ameland waar we nog vaak (in onze eigen stacaravan, bij mijn ouders of vrienden) zijn. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om (als we niet op Ameland zijn) te klussen aan het huis, te voetballen bij VV Dokkum, fietsen of te zingen bij het Dokkumer shantykoor “de Admiraliteitssjongers”.

Graag tot ziens bij één van de events van WIF of ‘op de zaak’!”

Met vriendelijke groet,
Jan-Ede Brijker