WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Subsidie aanvragen voor Duurzame inzetbaarheid

Gezond werkend het pensioen halen: dat wil toch iedereen? Toch lukt dat nog niet altijd. Daarom is er tot 2025 de subsidie Duurzame inzetbaarheid! Deze subsidie is bedoeld voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Daarnaast kan de subsidie worden ingezet om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen met werken.

Subsidie aanvragen in 2024

Heb je in 2023 geen subsidie aangevraagd, maar wil je nog wel aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Je kunt in 2024 voor de laatste keer de subsidie Duurzame inzetbaarheid aanvragen. Subsidie aanvragen is mogelijk:

  • tussen 2 april, 09:00 uur, en 26 april 2024, 17:00 uur.
  • tussen 2 september, 09:00 uur, en 27 september 2024, 17:00 uur.

Voor deze aanvraagrondes is beide keren 100 miljoen euro beschikbaar. In 2024 kan dus in totaal voor 200 miljoen euro aan subsidies voor bedrijven worden verstrekt. De budgetten zijn in de subsidieregeling opgenomen met een wijzigingsregeling. Meer hierover leest u in dit nieuwsbericht.

Webinars

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) organiseert twee webinars over de subsidie duurzame inzetbaarheid (6 februari en 19 maart).

6 februari 2024, 10:00-12:00 uur | voorlichting nieuwe aanvragers

Tijdens dit webinar wordt praktische informatie gegeven over de uitgangspunten en de voorwaarden van de subsidieregeling. Ook wordt ingezoomd op het maken van een bedrijfsanalyse, een activiteitenplan en een begroting. Daarnaast komen het goed opstarten van een project en de inrichting van de projectadministratie aan bod. Aanmelden

19 maart 2024, 10:00-12:00 uur | voorlichting opstart projecten

Organisaties die al een subsidie toegekend hebben gekregen, krijgen tijdens dit webinar informatie over het opzetten van de projectadministratie. Er worden praktische tips gegeven en er wordt ingegaan op de regels die gelden voor de financiële administratie, de deelnemersregistratie (bij RVU) en de omgang met persoonsgegevens. Tot slot wordt ingegaan op de verdere verplichtingen die bij de subsidie komen kijken, zoals het maken van de voortgangsrapportage. Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk.

Webinar 2023 terugkijken

In het webinar van vorig jaar werd algemene voorlichting gegeven over en inspiratie voor de subsidie. Terugkijken.

Meer info

Meer informatie over de subsidie vind je op de website Uitvoering van Beleid. Op deze pagina kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.