Tineke Hooijsma gestopt als loopbaanadviseur bij Werken in Friesland

Tineke was sinds 2012 werkzaam als loopbaanadviseur bij Werken in Friesland. Tineke heeft aangegeven dat het steeds moeilijker werd om alle werkzaamheden te combineren. Ze heeft daarom besloten om zich terug te trekken uit de poule van loopbaanadviseurs. Hieronder lees je het persoonlijke verhaal van Tineke.

“Sinds 2012 ben ik verbonden aan Werken in Friesland als loopbaanadviseur. Dit heb ik al die jaren gedaan naast mijn werk als HR-adviseur bij Friese gemeenten en naast de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf.

Toen ik in 2012 toetrad tot de pool van loopbaanadviseurs waren we met acht adviseurs. Het was voor enkelen van hen lastig te combineren met hun dagelijkse werkzaamheden bij de gemeente. Anderen kregen elders een baan of werden interne loopbaancoach binnen de eigen organisatie. Het aantal van acht dunde steeds verder uit. Er werd ook steeds minder vaak een beroep gedaan op de pool, omdat steeds meer organisaties kozen voor een interne loopbaan- cq mobiliteitsadviseur.

Uiteindelijk was ik nog de enige loopbaanadviseur voor Werken in Friesland. En ook ik heb gemerkt dat het voor mij steeds lastiger te combineren was met mijn andere werkzaamheden. Ik heb daarom besloten om ook te stoppen als loopbaanadviseur bij Werken in Friesland.

Ik heb hele leuke tijden gehad en mooie gesprekken mogen voeren met diverse kandidaten uit uiteenlopende organisaties. Ik hoop dat ik die mensen een stapje verder heb kunnen helpen op hun loopbaanpad. Dat is waar ik het voor heb gedaan én doe!”

Hartelijke groet, Tineke Hooijsma