WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

28 juni; Ontbijtbijeenkomst Opleidingscoördinatoren

Op 28 juni was in het Leerhuis in Sneek, de allereerste fysieke bijeenkomst voor de opleidingscoördinatoren uit het netwerk van Werken in Friesland. Wij vonden het erg waardevol om elkaar nu eens in ‘levende lijve’ te zien en elkaar beter te leren kennen!

Wat hebben we besproken?

  • We hebben de lopende trainingen van Werken in Friesland besproken en we hebben input bij jullie opgehaald voor het organiseren van nieuwe trainingen. De nieuwsbrief Opleidingen, speciaal voor de coördinatoren, is ook aan bod gekomen. Deze wordt goed ontvangen en gelezen. Het doorklikken naar de in de nieuwsbrief genoemde trainingen gebeurt niet altijd, omdat de samenvatting in de nieuwsbrief voldoende informatie bevat.
  • We zouden het fijn vinden als alle coördinatoren de trainingen, die we met elkaar belangrijk vinden, binnen de eigen organisatie verder brengen op het intranet of op de eigen trainingskalender. Werken in Friesland ziet de coördinatoren als belangrijke ambassadeurs voor de opleidingen die Werken in Friesland organiseert.

Vraaggestuurd werken, hoe doen we dat?

  • Als er binnen jouw organisatie behoefte is aan een training/opleiding/workshop en je hebt al een aantal personen die belangstelling hebben, schakel Werken in Friesland dan in. Wij kunnen trainers, locatie, catering regelen en brengen de activiteit onder de aandacht binnen ons netwerk, om meer deelnemers te trekken.
  • Als je al een training hebt ingekocht/georganiseerd, maar er zijn nog plekjes over, laat het dan ook weten aan Werken in Friesland. We informeren onze achterban en kunnen hiermee voor meer deelnemers zorgen.

Talent in de tent!

Inmiddels weten we ook dat in de groep Opleidingscoördinatoren goede trainers zitten, waar we een beroep op kunnen doen.

Welke projecten staan er op stapel?

Voor het najaar hebben we een aantal grotere projecten op stapel staan. Het RIEC Noord (ondermijning) en De Friese Aanpak (Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging Bouw) hebben Werken in Friesland gevraagd om verschillende trainingen te organiseren voor grotere groepen medewerkers van de Friese overheden. Daar zijn we heel blij mee. Dit is waar we als Werken in Friesland graag mee aan de slag zijn: het verbinden van organisaties door middel van gezamenlijke trainingen volgen. Zo vergroten medewerkers hun eigen netwerk in Friesland met collega’s van andere organisaties uit het zelfde vakgebied.

Gastvrije ontvangst

We bedanken het Leerhuis nogmaals voor het beschikbaar stellen van deze mooie locatie en het overheerlijke ontbijt.

 

Met vriendelijke groet,
Gretha en Ursula.