Terug naar opdrachten

Budgetcoach

gemeente Weststellingwerf

Standplaats: Wolvega

Aanvang uitvoering opdracht: 01-12-2020

Einddatum opdracht: 31-01-2021

Uren per week: 32 uur per week

Opdracht omschrijving

Schuldhulpverlening binnen de gemeente Weststellingwerf is jouw hoogste prioriteit. Als deskundige gesprekspartner geef jij advies en voorlichting en zorg je voor minder schuldenproblematiek in onze gemeente.

De inhoud van je werk

Om uiteenlopende redenen kunnen mensen in de financiële zorgen komen. Als budgetcoach ondersteun je inwoners met beginnende of reeds problematische schulden. Je helpt mensen om zelfstandig en op een verantwoorde manier met geld om te gaan en zo uit de schuldhulpverlening te blijven. Hierbij werk je intensief samen met de vlechtwerker, die de regie voert over de casus. Daarnaast werk je op lokaal en regionaal niveau samen met functionarissen van andere hulpverleningsorganisaties. Concreet hou je je bezig met:

  • Het analyseren van de situatie van de klant en advies uitbrengen over regelingen en voorzieningen.
  • Het hulpverleningsplan ontwikkelen, bespreken en uitvoeren.
  • Het leveren van een bijdrage aan de signaleringstaak.
  • Het uitvoeren van preventieactiviteiten, zoals het geven van trainingen (budgettering) opzetten van vragen uurtje etc.
  • Het rapporteren en registeren van klantgegevens.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je komt te werken op de begane grond van ons gemeentehuis. Binnen het team zijn overlegmomenten en heerst een informele sfeer. In verband met Covid-19 werken wij nu voornamelijk thuis.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?

Jij beschikt over kennis en inzicht in financiën, budgettering en financieel- en administratieve procedures. Je weet besluitvaardig te handelen en beschikt over overtuigingskracht. Dat realiseer je mede dankzij je onmiskenbare inlevingsvermogen en empathie. Tegelijkertijd ben je een stevige persoonlijkheid die integer handelt en inspeelt op acute situaties. Daarnaast heb je:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur SJD.
  • werkervaring in de schuldhulpverlening.
  • kennis van de sociale kaart.

De planning

Start publicatie 19-11-2020
Einddatum vragen 23-11-2020
Beantwoording vragen 24-11-2020
Sluiting publicatie 26-11-2020 12:00
Beoordeling offertes (vanaf) 26-11-2020
Verwachte terugkoppelingsdatum 27-11-2020