Terug naar opdrachten

Senior medewerker Burgerzaken & Verkiezingen

gemeente Weststellingwerf

Standplaats: Wolvega

Aanvang uitvoering opdracht: 20-09-2021

Einddatum opdracht: 31-12-2021

Uren per week: 36 uur per week

Opdracht omschrijving

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen. En kun je echt iets betekenen! De wensen en behoeften, maar ook de mogelijkheden van de inwoners van onze 26 dorpen nemen we graag mee in de plannen die we maken. Mits die passen bij de wetten en regels waar we mee te maken hebben. Dat is complex, enorm interessant en brengt verantwoordelijkheden met zich mee.

Voor het team Publiekszaken zoeken wij tijdelijk een Senior medewerker Burgerzaken & Verkiezingen voor 36 uur per week. Binnen het team staat de gemeentelijke dienstverlening aan de inwoners en bedrijven in onze gemeente Weststellingwerf centraal. De meest gevraagde producten en diensten van burgerzaken zijn gedelegeerd aan de medewerkers van de frontoffice. De backoffice burgerzaken staat garant voor de kwaliteit van die dienstverlening. Zelf verzorgen de medewerkers van de backoffice burgerzaken zo veel mogelijk de meer complexe vragen. De senior is het eerste aanspreekpunt. Daarnaast is de senior verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen. Ervaring hierin is een must!

Wat verwachten we van jou

 • Je houdt je bezig met de beleidsontwikkeling- en advisering op het terrein
  van burgerzaken en publiekszaken.
 • Je houdt de werkprocessen van burgerzaken incl. begraafplaatsen up-to-date.
 • Je bent verantwoordelijk bij de audit voor het procesmatige en privacy-gedeelte en voor het beheer van de gemeentelijke begraafplaats.
 • Je behandelt zo nodig complexe aanvragen of verzoeken op het terrein van
  burgerzaken. Ook behandel je vragen/opdrachten m.b.t. toepassing van internationaal privaatrecht, Wet bescherming persoonsgegevens en verstrekt informatie over alle producten van burgerzaken.
 • De senior bewaakt de jaarplanning en is eindverantwoordelijk voor de roosters voor het team.
 • Je bent vraagbaak voor de collega's van het team.
 • Je bent volledig verantwoordelijk voor de organisatie van de aankomende verkiezingen.

De planning

Start publicatie 07-09-2021
Einddatum vragen 13-09-2021
Beantwoording vragen 15-09-2021
Sluiting publicatie 18-09-2021 17:00
Beoordeling offertes (vanaf) 20-09-2021
Verwachte terugkoppelingsdatum 20-09-2021