Opleidingen overzicht

Bewustwording Identiteit en Identiteitsdocumenten

Datum : 08/03/2019, 09:30 - 17:30
Locatie : Gemeente Waadhoeke
Adres : Harlingerweg 18, Franeker
Prijs : €225.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Deze cursus wordt incompany georganiseerd door Gemeente Waadhoeke. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, deze zijn opengesteld voor deelnemers vanuit andere gemeenten.

Duur

1 dag.

Waar en wanneer?

Vrijdag 8 maart 2019 van 9.30-17.30 in het gemeentekantoor te Franeker.

Inhoud

De wereld is in beweging, net als ons vakgebied Burgerzaken. Als gevolg van de digitalisering, veranderende werkprocessen en de invoering van de digitale identiteit komen er veel veranderingen op ons af. Terwijl aan de ene kant hostmanship in onze klantcontacten steeds meer aandacht krijgt, wordt aan de andere kant handhaven steeds belangrijker. In toenemende mate hebben we in onze maatschappij immers te maken met ondermijning, jihadisme en identiteitsfraude. Dit alles maakt een van de belangrijkste taken die wij als Burgerzaken hebben, nóg belangrijker: de taak om als poortwachter van de Basisregistratie Personen (BRP) zaken als identiteitsfraude te voorkomen en ervoor te zorgen dat de BRP correcte gegevens bevat.

Onderwerpen

Onderwerpen die tijdens de eendaagse bewustwordingstraining aan bod komen zijn: ontwikkelingen in ons vakgebied, ontwikkelingen in relatie tot kwalitatief hoogwaardig identificeren, look-a-like-fraude, oefenen met look-a-like-controle, echtheidskenmerken en oefenen met documenten. Na deze trainingsdag, waar een goede mix van theorie en praktijk aanwezig is, ben je je meer bewust van mogelijke vormen van identiteitsfraude en durf je in het vervolg beter op je gevoel te vertrouwen. Met de opgedane kennis over eerstelijns controletechnieken weet je eerder een (ver)vals(t) document of een look-a-like te onderkennen. De training is bovendien een uitstekende opstap naar de driedaagse vaardigheidstraining van de module Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a) die deel uit maakt van het diplomastelsel van de NVVB PublieksAcademie.

De ééndaagse training Bewustwording identiteit en identiteitsdocumenten wordt verzorgd door de NVVB.

Maximaal aantal cursisten 15 personen. 

Reserveringen

€225.00