GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

?>

Opleidingen overzicht

Cursus | Omgevingsplan voor Ruimtelijke Ordening

Datum : 17/11/2023, 09:30 - 16:30
Locatie : Gemeente Smallingerland
Adres : Raadhuisplein 87, Drachten

In het omgevingsplan worden de gemeentelijke regels over de fysieke leefomgeving opgenomen. Bepaald geen eenvoudige klus, en dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe standaarden, de aansluiting op het DSO en mogelijkheden op het gebied van dienstverlening. Voor de medewerkers van de gemeente is nu het moment aangebroken om grip te krijgen op deze complexe materie. Want het kan zo maar zijn dat je na inwerkingtreding al voor je eerste omgevingsplanopgave komt te staan!

Wat leer je?

Deze cursus gaat dieper in op de juridische aspecten (regels), de mogelijkheden die er zijn, de keuzes die ze kunnen maken, maar ook over praktische zaken als bruidsschat, instructieregels, kostenverhaal, DSO, etc. Ook komt de overgang aan de orde, van bestemmingsplan naar een omgevingsplan, hoe ga je in die periode hiermee om?

Aan het eind van de cursusdag, heb je kennis van:

  1. Juridische regels: basiskennis van stappen, regels en te maken keuzes voor jullie omgevingsplan.
  2. Geo kaart & werkingsgebieden: kennis van de logische structurering van locaties in het omgevingsplan.
  3. Toepasbare regels: beter inzicht in de mogelijkheden en totstandkoming van toepasbare regels.

Let op: uitgangspunt bij deze praktische verdiepingscursus is dat je al een basiscursus Omgevingswet en Omgevingsplan hebt gevolgd, want deze cursus gaat een stap verder. Twijfel je of je de benodigde basiskennis over de Omgevingswet of het Omgevingsplan hebt? Doe dan de test jezelf Omgevingswet en de test jezelf Omgevingsplan!

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening, planjuristen en planmakers.

Wanneer?

Vrijdag 17 november van 9.30 – 16.30 uur.

Waar?

Gemeente Smallingerland (Kr88lab), Raadhuisplein 87, 9203 EA Drachten.

Kosten

(inclusief btw, koffie/thee en lunch).

Aanmelden

Aanmelden kan tot 1 november (of totdat het maximale aantal deelnemers is bereikt) via onderstaand formulier. Na deze datum kan jouw inschrijving niet meer kosteloos worden geannuleerd (zie de voorwaarden).

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Medewerker van aangesloten organisaties €493.00
Deelnemer overig €542.30

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.