GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

?>

Opleidingen overzicht

Cursus | Omgevingsvergunning onder de Omgevingswet

Datum : 20/11/2023, 09:30 - 16:30
Locatie : Leerhuis
Adres : Nauwe Noorderhorne 12, Sneek

In de nieuwe Omgevingswet wordt de systematiek van het stelsel van de omgevingsvergunning uit de Wabo deels nog gevolgd, maar er zijn zeker wel wat veranderingen:

  • Vergunningsplichtige-, vergunningsvrije- en meldingsplichtige activiteiten.
  • Knip vergunning: omgevingsplanactiviteit en bouwactiviteit (technisch).
  • Geen onlosmakelijke samenhang.
  • Geen vergunning van rechtswege.
  • Nieuwe termijnen.
  • Geen inrichtingen meer, maar milieubelastende activiteiten.

Je moet als vergunningverlener, handhaver en jurist op de hoogte zijn van deze wijzigingen om je werk goed te kunnen uitvoeren.

Wat leer je?

Deze cursus is gericht op de wijzigingen voor de omgevingsvergunning en de procedures. De Wabo is er sinds 2010, wat zijn de verschillen met de nieuwe Omgevingswet? Hoe zit het met vergunningplicht? En wat is de knip nu precies? Er wordt ingegaan op zowel de inhoudelijke als de procedurele aspecten van de omgevingsvergunning. Daarbij wordt ook nadrukkelijk het nieuwe omgevingsplan meegenomen en alle zaken die daarbij horen, o.a. de omgevingsplanactiviteit.

Let op: Uitgangspunt bij deze praktische verdiepingscursus is dat je al een basiscursus Omgevingswet hebt gehad, maar dat je nu een stap verder gaat. Twijfel je of je de benodigde basiskennis over de Omgevingswet al hebt? Doe dan de test jezelf Omgevingswet!

Voor wie?

Deze cursus is voor bouwplantoetsers, vergunningverleners, APV vergunningverleners en betrokken juristen, werkzaam bij gemeenten, Omgevingsdiensten en Waterschappen.

Wanneer?

Maandag 20 november van 9.30 tot 16.30 uur.

Waar?

Leerhuis (gemeente Súdwest-Fryslân), Nauwe Noorderhorne 12, Sneek.

Kosten

(inclusief btw, koffie/thee en lunch).

Aanmelden

Aanmelden kan tot 6 november (of totdat het maximale aantal deelnemers is bereikt) via onderstaand formulier. Na deze datum kan jouw inschrijving niet meer kosteloos worden geannuleerd (zie de voorwaarden).

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Medewerkers van aangesloten organisaties €493.00
Deelnemers overig €542.30

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.