Opleidingen overzicht

Design thinking in de praktijk

Datum : 12/10/2021, 10:00 - 16:30
Locatie : Stania State
Adres : Rengersweg 98b, Oentsjerk
Prijs : €185.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De kracht van Design Thinking is de combinatie van creativiteit, wendbaarheid, en oplossingsgerichtheid. Het is bij uitstek geschikt om in korte tijd tot innovatieve ideeën te komen en dit snel en efficiënt uit te werken naar een werkbare oplossing. De workshop is bedoeld voor iedereen die zichzelf nieuwsgierig vindt en mentaal even goed door elkaar geschud wil worden (op een positieve manier).

De Kracht van Silicon Valley 

Silicon Valley is dé plek waar talloze Startups vanuit garages en zolderkamertjes worden omgetoverd tot de grootste bedrijven van de wereld. Om tot innovatie te komen wordt in de Startup scene veel gebruik gemaakt van Design Thinking. Tijdens de workshop “De Kracht van Silicon Valley” gaan we samen met jou aan de slag om Design Thinking toe te passen op een echte casus uit jouw dagelijkse werk.

Wat levert het op?

Ten eerste een superleuke dag. “Work is play”, zeggen ze dan. Maar belangrijker dan dat: je leert door Design Thinking op een andere manier werken. Met behulp van onze creatieve tricks & tools ben je in de toekomst in staat om tot betere en innovatieve ideeën te komen. Bovendien heb je aan het einde van de dag een aantal concrete actiepunten om mee naar huis te nemen waar je – wie weet – de maandag erop meteen mee aan de slag kunt. Naast dat je je (uiteraard) individueel kunt aanmelden, is het ook mogelijk om de workshop aan te vragen met je volledige team of project- of traineegroep. Het unieke hiervan is dat je de challenge zelf kunt aanleveren en dit gezamenlijk gaat oplossen door Design Thinking toe te passen. In één dag zetten we jou in een creatieve turbostand en bedenken we goede, nieuwe en creatieve ideeën voor een vraagstuk die jou of je team bezighoudt in je dagelijkse werk. We geven geen college over theorieën, maar brengen de theorie in de praktijk. Je moet immers ervaren wat Design Thinking is, je moet het dóen!

Waarom?

Nu kun je je afvragen waarom het nuttig is je te verdiepen in een werkmethode die 8.680,79 kilometer verderop in smoezelige garages wordt gebruikt. Vergeet dan niet dat in Silicon Valley de snelst groeiend bedrijven ter wereld actief zijn, die ondanks hun omvang zijn gestructureerd op wendbaarheid en innovatie, onder andere door middel van Design Thinking. Om met een metafoor te spreken, licht op de voeten staan en je snel kunnen aanpassen. Dat zijn ongelofelijk belangrijke kwaliteiten voor iedereen die werkt bij grote organisaties. Het wordt dus alleen maar belangrijker dat je leert werken met en niet over die methodes.

Wanneer?

Dinsdag 12 oktober 2021.

Waar?

Stania State, Rengersweg 98b, Oentsjerk.

Kosten

185 euro exclusief BTW en verblijfskosten.

Trainers

Thijs de Vries en Teddy Monninkhof.

Reserveringen

€185.00