Opleidingen overzicht

Getting things done – alleen voor leden

Datum : 27/08/2020, 09:30 - 15:30
Locatie : Online training
Adres : .., ..
Prijs : €499.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Wat is Getting Things Done?

David Allen is grondlegger van de Getting Things Done® methode. Zijn gelijknamige boek is wereldwijd meer dan 2,5 miljoen keer verkocht en onlangs vertaald in het Thais. De Getting Things Done® methode biedt je de vaardigheden om alles wat je aandacht heeft en potentieel betekenisvol voor je kan zijn te vangen, te verhelderen en te filteren tot eerstvolgende acties. Omdat je deze acties vastlegt, hoeft je deze niet te onthouden. Hierdoor ontstaat er ruimte. Ruimte om je met volledige aandacht te richten op dat wat je kiest om mee aan de slag te gaan.

Herken je dit?

 • Je krijgt veel informatie op je af;
 • je hebt last van rompslomp;
 • je wordt veel afgeleid;
 • je verzuipt in je inbox;
 • je hebt geen volledig overzicht;
 • je wordt veel onderbroken.

Eigenlijk herkent bijna iedereen zich wel in 1 van deze punten. Ondanks dat je je volledig inzet, heb je regelmatig moeite om het werk af te krijgen. Verder vind je het moeilijk om werk los te laten waardoor je amper de ruimte hebt om aan de slag te gaan met dingen die van belang zijn. Met Getting Things Done® kun je met volle aandacht aan de slag met dat wat voor jou belangrijk is.

Je bent niet de enige!

In 2018 kreeg 28 procent van de beroepsbevolking op één werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent. Werkenden die een overvloed aan informatie ervaren, zijn ontevredener over hun werk en hebben een sterkere wens om te vertrekken bij hun huidige werkgever. Dit blijkt uit cijfers van de NEA (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden) 2018, een onderzoek van CBS en TNO. Wil je leren om controle te krijgen en te houden in alle situaties die zich kunnen voordoen? Met de bedoeling dat je je doelen bereikt en ruimte overhoudt voor leuke dingen of zaken die jij van belang vindt? In de eendaagse Getting Things Done training leer je de methode waarmee je je hoofd en inbox leegmaakt en die je productiever maakt. Als gevolg daarvan ontstaat er weer ruimte om aan de slag te gaan met dingen die van belang zijn.

Je leert tijdens de Getting Things Done training om:

 • Te kijken naar alles wat op je afkomt en jouw ruimte binnenstroomt.
 • Daarnaast hoe je een productiviteitssysteem opzet dat bij jou past.
 • Te beslissen wat de informatiestroom voor jou betekent.
 • Én natuurlijk hoe je je inbox leeg kunt maken én houden.
 • Hoe je deze toenemende informatiestroom kunt verwerken.
 • Te bepalen met welke actie je aan de slag gaat.
 • Vervolgens hoe je de acties die uit de informatiestroom volgen organiseert.

Geschikt voor diverse systemen

Om aan de slag te gaan, maakt het niet uit met wat voor software je werkt, de Getting Things Done® methode is systeemneutraal. Bekende systemen waarmee met Getting Things Done® kan worden gewerkt, zijn: ClickUp, Evernote, Exact Synergy, Google Tasks, Lotus Notes, OmniFocus, OneNote, Outlook, Things 3 for mac, Todoist, Trello en Wunderlist. Werk je met een ander systeem? Neem dan contact op! Ik onderzoek graag de mogelijkheden zodat de Getting Things Done training aansluit bij jouw situatie.

GHMT staat voor Gerrit Hendrik Maarten Tigchelaar

Maarten is mijn roepnaam. Aangenaam! Ik krijg energie als ik mensen help bij het benutten van hun ruimte. GHMT is hieruit ontstaan. Er komt een alsmaar groter wordende stroom met informatie op je af. Hoe ga je hiermee om? Laat je de stroom binnen in je ruimte? Ga je af en toe kopje onder of dreig je helemaal te verzuipen? Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen met afstudeerrichting ‘Small Business and Entrepreneurship’ startte ik als supportmedewerker bij Exact (gespecialiseerd in bedrijfssoftware). Bij Exact volgden hierna de functies controlled release begeleider en later consultant. Na mijn Exactperiode sloot ik me als consultant aan bij Activium (partner van Exact) waar ik later ook de productontwikkeling, support en consultancy aanstuurde.

Reserveringen

€499.00