Opleidingen overzicht

Grenzen en Wensen

Datum : 18/04/2019, 13:00 - 17:00
Locatie : Nader te bepalen
Adres : ,
Prijs : €175.00 - €225.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Grenzen

Stel jij grenzen en waar liggen die? Ben jij degene die altijd nog wel een klusje oppakt, aan een verzoek voldoet of oplost wat een ander laat liggen? Dat geldt ook in je privé. Zijn je grenzen flexibel aan wat je gezin of de omstandigheden van je vragen? Verwacht jij dat men rekening met je houdt of cijfer je je weg voor het algemeen belang? Hoeveel ruimte neem jij in (ook letterlijk)?

Geloof me, je bent niet de enige die hier moeite mee heeft. Er zijn zoveel redenen om ‘ja’ te zeggen; je wilt behulpzaam zijn, je weet dat de afspraak met haar leidinggevende belangrijk voor haar is, je bent bang dat ze boos wordt, je weet niet hoe je het haar moet vertellen, je wilt dat ze je aardig vindt… En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken.

Wensen

Veel mensen vinden het moeilijk om anderen om hulp te vragen. Je wilt niet lastig zijn of je bent bang dat de ander ‘nee’ zegt. In het dagelijkse leven kan concreet maken wat je wel wilt knap lastig zijn, zeker als je hebt geleerd om te zeggen wat je niet wilt, zoals: ophouden met roken, stoppen met herrie maken en al helemaal geen smoesjes meer.

Wil je weten hoe je grenzen leert herkennen, grenzen stellen en effectief feedback leert geven? Maar ook helder en open kunt aangeven wat je wél nodig hebt? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou!

Inhoud training

✓ Waarom is grenzen aangeven toch zo lastig?

✓ Kiezen voor je eigen prioriteiten

✓ Respectvol je grenzen stellen en ‘nee-zeggen’

✓ Hoe om te gaan met ‘door-drammers’?

✓ Wat is nu de kunst van het doen van een verzoek?

✓ Welke invloed hebben houding en stemgebruik bij het aangeven van grenzen en wensen?

Op maat

De training kan ook aan een gehele afdeling worden gegeven. Het programma stemmen wij dan af op de opleidingswensen van uw afdeling en medewerkers. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Monique Flapper, opleidingenwif@gmail.com.

Buro GrootsWerk

Audrey van der Galiën van Buro GrootsWerk is gediplomeerd practitioner coach volgens Europees keurmerk en lid van de beroepsvereniging loopbaanprofessionals Noloc.

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Niet leden €225.00
Leden €175.00