WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

?>

Opleidingen overzicht

Leergang | Paradoxaal leiderschap. Effectief omgaan met spanningsvelden en dilemma’s

Datum : 15/04/2024 - 28/01/2025, 09:00 - 17:00
Locatie : Swettehûs (provincie Fryslân)
Adres : De Vogelweg 9, Leeuwarden

LET OP! De introductieworkshop op 11 maart is verplicht als je deze leergang wilt volgen.

Als leidinggevende of professional moet je dagelijks balanceren tussen ogenschijnlijk tegengestelde perspectieven en benaderingen, zoals tussen efficiëntie en menselijke maat, tussen sturen en ruimte geven, tussen digitalisering en persoonlijk contact, tussen continuïteit en vernieuwing, tussen korte en lange termijn. Je kunt daarbij de noodzaak voelen om een ‘eenduidige keuze’ te maken want dat geeft duidelijkheid en houvast. Maar is dat wel nodig en leidt dit wel tot effectieve en duurzame oplossingen?

Paradoxaal leiderschap gaat over het benutten van de kracht van tegenpolen, zoals:

  • vernieuwende oplossingen zoeken die recht doen aan beide kanten van de medaille;
  • verbinden van ogenschijnlijk tegengestelde zienswijzen, waarden en doelen;
  • doorbreken van polarisatie en voeren van een constructieve dialoog.

Wat leer je?

  • Je maakt je jezelf vertrouwd met het paradoxale perspectief en methodiek en leert die toepassen op jezelf, je leiderschap, je team, de organisatie en je interactie met de samenleving.
  • Je wordt bewust van hoe je als persoon, team en organisatie omgaat met spanningsvelden en welke andere benaderingen er mogelijk zijn.
  • Je krijgt praktische handvatten en tools aangereikt en ontwikkelt je vaardigheden om effectief met tegenstellingen en dilemma’s om te gaan.
  • Je leert leren een constructieve dialoog voeren over tegenstellingen en dilemma’s met collega’s, bestuurders en het brede maatschappelijk veld.
  • Je exploreert samen eigen praktijkcasussen met behulp van de paradoxale methodiek.

Nieuwsgierig? In dit filmpje wordt een tipje van de sluier opgelicht: https://youtu.be/obhv8WWE92Y

Voor wie?

Leidinggevenden en (strategisch) adviseurs van Friese overheden.

GOED OM TE WETEN!

Als je niet elk onderdeel kunt of wilt volgen, dan kun je je ook aanmelden voor de losse modules, praktijkdagen en terugkomdag. Klik hiervoor op onderstaande link(en) en meld je aan op die pagina.

Wanneer?

Waar?

It Swettehûs (provincie Fryslân), De Vogelweg 9. Leeuwarden.

Wat kost het?

€ 2.765,00 (inclusief lunch, koffie/thee). Als je de hele leergang volgt, dan krijg je het boek Paradoxaal leiderschap t.w.v. € 26,00 gratis!

Door wie?

Ivo Brughmans, filosoof, auteur en consultant (https://paradoxaalleiderschap.com/).

Aanmelden

Aanmelden kan tot 1 april of totdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. Na deze datum kan jouw inschrijving niet meer kosteloos worden geannuleerd (zie de voorwaarden).

Reserveringen

Tickets

€2.765.00

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€2.765.00
Totaal
€2.765.00