Opleidingen overzicht

Mindfulness (19.00 – 21.00 uur)

Datum : 24/09/2020, 19:00 - 21:00
Locatie : Maarsingh & Van Steijn
Adres : Bollemanssteeg 64, Leeuwarden
Prijs : €575.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De kosten voor deze training zijn excl. btw. en inclusief verblijfskosten

Duur en data

8 bijeenkomsten van 2 uur.

Startdatum: donderdag 24 september 2020

vervolgdata: 1, 8, 22, 29 oktober 2020, 5, 12, 19, november 2020.

Tijdstip 19.00 uur tot 21.00 uur

Trainer Karen Rosier Brattinga

Inhoud

Je kent misschien wel de uitspraak ‘Stel het is oorlog, en niemand gaat er naartoe’. Dat is wat mindfulness je gaat leren. Mindfulness is een methode die je leert om je stress, je onrust, je gedachten en je emoties onder ogen te komen zonder eraan mee te doen. Zo doorbreek je de automatismen die de innerlijke onrust gaande houden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een goede training in deze technieken ervoor zorgt dat de kans dat je stressklachten krijgt met 69% afneemt.

De basis is heel eenvoudig: aandacht geven aan wat er is en niet meedoen. Dat vergt flinke training, zoals je zult merken, omdat onrust in je lichaam, piekergedachten en onaangename emoties of sensaties je vaak moeiteloos opslokken. Er is dus niks mystieks of geheimzinnigs aan. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Om dit te bereiken vraagt het van jou een integere inzet, discipline en doorzettingsvermogen.  

Voor wie

Voor iedereen die zelf weer de baas wil zijn in zijn leven als het gaat om stress, onrust, piekeren, angst, depressie, pijn en alles wat in de weg staat om van het leven te genieten.  

Doel

Je komt los van de automatische piloot, je ruwe emoties worden minder snel geactiveerd en je subtielere emoties krijgen ruimte. Het vermogen om onbehagen te verdragen neemt aanmerkelijk toe en je zult merken dat je niet minder doet maar vooral minder moet.  

Werkwijze

Mindfulness leer je in een programma van 8 keer twee uur per week. Je leert contact maken met je eigen gevoelens, gedachten en conditioneringen. Je leert je eigen geest en neigingen te observeren en hoe je je eigen geluk saboteert. Het trainen van je aandacht staat hierin centraal, daarnaast is er ruimte voor individuele gesprekken tijdens de duur van de training.

 

Reserveringen

€575.00