Opleidingen overzicht

Nieuw bij de Gemeente

Datum : 06/06/2019, 09:00 - 13:00
Locatie : Gemeente Waadhoeke
Adres : Harlingerweg 18, Franeker
Prijs : €99.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Deze training wordt incompany gegeven bij de Gemeente Waadhoeke. Het ochtendprogramma betreft   het onderdeel Nieuw bij de Gemeente en is opengesteld voor deelnemers vanuit andere gemeenten.

Duur: ½ dag

In deze training krijgen nieuwe medewerkers inzicht in de politieke omgeving waarin ze werken.

Europa, het Rijk, de provincie en de gemeente komen aan bod. In de training ligt de nadruk op de gemeente en hoe de bestuurlijke organisatie werkt en wordt aangestuurd.

Doelgroep

De training is bestemd voor alle medewerkers die voor het eerst voor een gemeente gaan werken.

Inhoud

Je krijgt antwoord op de vragen als: Wie vormen de regering? Hoe komt een wet tot stand? Wie kiest wie? Wie is ons staatshoofd? Wat is de rol van de provincie?

Hoe zit dat met de verkiezingen? Kan iedereen raadslid worden? Wat doet de raad eigenlijk? En waar hoort de secretaris bij? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de burgemeester? En welke rol heeft een ambtenaar?

Werkvormen

Tijdens de training worden uiteenlopende werkvormen gebruikt, waardoor de deelnemers leren door te ervaren. De deelnemers krijgen naast uitleg en filmpjes, een quiz, een spel of een uitdaging waarmee ze aan het werk gaan. Door deze manier van werken hebben de deelnemers een leuke tijd en leren ze makkelijker.

Trainer

Ruud Goeman; Ruud is 16 jaar directeur-gemeentesecretaris geweest bij de gemeente Het Bildt en is sinds 1 januari 2018 afdelingsmanager Samenleving bij de gemeente Waadhoeke.

Reserveringen

€99.00