?>

Opleidingen overzicht

VOL – Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Datum : 17/04/2023, 09:00 - 16:00
Locatie : Stadhuis gemeente Leeuwarden
Adres : Hofplein 38, Leeuwarden

Wat verstaan we eigenlijk onder grensoverschrijdend gedrag? Er wordt vaak gedacht aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar grensoverschrijdend gedrag gaat verder dan dat. Grensoverschrijdend, is zoals het woord zegt, de grenzen (normen en waarden) van een persoon negeren en overschrijden. Die grenzen kunnen per persoon verschillen.

Voor iedereen is het anders

Grenzen hangen bijvoorbeeld af van geslacht, leeftijd, karakter en ervaring. Gedrag is overschrijdend op het moment dat één van de twee partijen het gedrag als onprettig ervaart. Dit gedrag kan zowel op fysiek, mentaal als op emotioneel vlak plaatsvinden. Voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag zijn pesterijen, discriminatie, agressie, seksuele intimidatie of in het ergste geval zelfs seksueel misbruik.

Voor wie is deze training?

Je zou denken dat deze training interessant is voor organisaties die in aanraking zijn geweest met grensoverschrijdend gedrag, maar niets is minder waar. Het is misschien nog wel veel belangrijker als je als organisatie hier geen ervaring mee hebt. Door hier effectief mee aan de slag te gaan, kun je het veel beter voorkomen en werk je aan de veiligheid van jouw medewerkers. Binnen organisaties is het voor alle medewerkers van belang, het kan namelijk overal voorkomen. Deze training is dus bedoeld voor iedereen die in het verleden of in de toekomst met het onderwerp te maken hebben gehad/gaan krijgen.

Wat leer je?

De training kent een zeer praktische aanpak. Er wordt vooral veel gewerkt met behulp van praktijkgerichte oefeningen. De oefeningen in de training geven inzicht in:

  • Het ontstaan van grensoverschrijdend gedrag.
  • De diverse vormen van agressie en grensoverschrijdend gedrag.
  • Methoden om effectief om te gaan met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag.
  • Methoden om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.
  • Effectief omgaan met escalaties.
  • Op een veilige manier vorm kunnen geven aan de derde persoonsinterventie

Maatwerk

Jouw input is de basis van de training. Heb jij een casus waar we mee aan de slag kunnen of vragen vanuit de maatschappij met betrekking tot dit onderwerp? Deel deze dan vooral tijdens de persoonlijke intake. De trainer neemt alle antwoorden mee op 17 april. Dit maakt de training een stuk interactiever en praktischer!

Waar?

De locatie Stadhuis gemeente Leeuwarden,  Hofplein 38, 8911 HJ Leeuwarden (Auckemakelder)

Kosten

De genoemde prijzen zijn inclusief btw en lunch.

Opleider

BTR Trainingen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 3 april via onderstaand formulier.

Reserveringen

Deze activiteit is volgeboekt.