Opleidingen overzicht

Ontslagrecht Overheid

Datum : 31/12/2021, 09:30 - 15:30
Locatie : Belangstellingreg.
Adres : .., ..
Prijs : €0.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De kosten zijn exclusief BTW en inclusief verblijfskosten. Als er meer dan 20 personen inschrijven zijn de trainingskosten €375,-.

Vanaf 1 januari 2020 zijn uw medewerkers werknemers in de zin van het Burgerlijk Wetboek. Als u een medewerker wilt ontslaan, gelden andere ontslagregels. Kent u het proeftijdontslag al? Weet u waar u rekening mee moet houden als u iemand op staande voet wil ontslaan? Bent u op de hoogte van de geldende opzegtermijnen en ontslaggronden? Tijdens deze training geven wij een antwoord op deze vragen en meer. De training is toegespitst op de HRM-praktijk in de gemeentelijke sector. We gaan specifiek in op vraagstukken uit het ontslagrecht waarmee de sector na 1 januari 2020 te maken krijgt. We leggen telkens de link tussen de huidige en de nieuwe situatie. Het is een interactieve training waarin we inhoud en praktijk combineren.

Voor wie?

HRM Adviseurs en experts arbeidsvoorwaarden van CAR-UWO organisaties met basiskennis van de Wnra.

Wat levert het op?

Als u naar huis gaat:

  • bent u op de hoogte van de manieren waarop u een arbeidsovereenkomst kunt beëindigen (vaststellingsovereenkomst, ontslagprocedure bij UWV, cao-ontslagcommissie of kantonrechter);
  • kent u de ins en outs van het ontslag op staande voet;
  • weet u welke eisen er worden gesteld aan de beëindiging of het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd;
  • kent u de ontslaggronden, opzegverboden en opzegtermijnen;
  • weet u welke financiële aanspraken een werknemer heeft bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Wanneer?

Als er voldoende deelname voor de training is en het daadwerkelijk inplannen van de training zal een tussenperiode van 4 tot 6 weken worden aangehouden. De al ingeschreven deelnemers krijgen bericht wanneer de training wordt ingepland.

Trainer

Nelleke de Langen

Reserveringen

Aanmelden voor deze opleiding is op dit moment niet mogelijk