Opleidingen overzicht

Professionele video’s maken met je smartphone voor intranet en sociale media

Datum : 31/12/2021, Hele dag
Locatie : Belangstellingreg.
Adres : .., ..
Prijs : €125.00 - €150.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De kosten voor deze training zijn exclusief BTW. 
De training kan door gaan bij inschrijving van minimaal 8-10 deelnemers.

Hoe maak je met minimale middelen (je eigen smartphone) korte video’s voor intranet, internet en sociale media? Video is in deze coronatijd een onmisbaar communicatiemiddel. Door zelf video’s te maken heb je een krachtig communicatiemiddel voor het contact met collega’s, burgers en klanten.

Nodig voor de training

Een smartphone, liefst een model niet ouder dan 2,5 jaar. De headset van je smartphone, en eventueel een selfiestick. WhatsApp i.v.m. het versturen van de video’s tijdens de training. Montage-app Quik (voor iPhone en Android) op je telefoon geïnstalleerd. Met een ouder toestel is het mogelijk om de training te volgen, echter op sommige punten zal jouw smartphone achter lopen qua kwaliteit. Een laptop of desktop computer om de training online te volgen. Voorafgaand aan de training krijg je een werkboek gemaild, wat ook dient als naslagwerk achteraf. In het werkboek staan ook enkele voorbereidende oefeningen.

Over de trainer

Geertje Algera is expert op het gebied van video’s filmen en monteren met je smartphone.  Ze groeide op in Workum en studeerde journalistiek in Utrecht. Tijdens haar loopbaan bij KRO-NCRV ontdekte ze dat ze met haar smartphone televisieprogramma’s kon maken. Sinds 2016 heeft ze haar eigen bedrijf en helpt ze ondernemers en organisaties om zichzelf zichtbaar te maken door middel van video op internet en sociale media. Sinds 2016 hebben 3000 cursisten haar training gevolgd.

Inhoud van de training

Deel 1

Introductie filmen met smartphone, het belang van licht, geluid en stabiliteit. Introductie platformen (intranet, YouTube, Facebook etc.) en de wensen van je doelgroep. Welke soorten video’s zijn er? Eventvideo, aanbeveling/instructie, bedrijfsvideo, vlog etc.

Pauze & een stukje video opnemen.

Deel 2

Video’s die in de pauze gemaakt zijn bespreken. Daarna: Video’s maken van jezelf en collega’s. Wat is belangrijk? Visuele shots maken. Wat is belangrijk.

Pauze & een oefening

Deel 3

Video’s die in de pauze gemaakt zijn bespreken. Daarna: Monteren. Hoe monteer je heel basic op je telefoon, het inkorten van shots, het gebruiken van een eenvoudige montage-app. Do’s en don’ts voor zelfgemaakte video’s. Het belang van ondertiteling voor inclusie.

Bij de training zit 1 maand nazorg via WhatsApp. Deelnemers kunnen foto’s en video’s door Geertje laten checken. Zij geeft feedback en helpt bij eventuele problemen.

Na afloop

Jij weet de basics van succesvolle korte video’s maken voor intranet en sociale media. Je kunt een eenvoudige video opnemen, en weet de basics van licht, geluid en stabiliteit. Je weet hoe je een persoon professioneel in beeld kunt brengen en hoe je shots kunt maken voor een montage. Je kunt een eenvoudige montage maken op je telefoon, inclusief muziek en ondertiteling. Het werkboek dient als naslagwerk.

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Leden €125.00
Niet-leden €150.00