Opleidingen overzicht

STRESSJAM; handig worden met je eigen stress

Datum : 31/12/2022, 00:00
Locatie : Individuele training
Adres : .., ..

Stress leren omarmen in plaats van ertegen te vechten, kan dat? Ja, dat kan! Met de stressjam kun je in individuele sessies handig worden met je eigen stress.

Stress gezond of ziekmakend?

Stress kan absoluut ziekmakend zijn. Dat is echter vooral zo wanneer je onhandig met je eigen stress omgaat en vooral opziet tegen stress, als je een negatieve mindset hebt ten opzichte van stress.

Waarom Stressjam?

Dankzij onderzoek uit Stanford en Harvard weten we nu dat mensen kunnen leren om een meer positieve mindset te ontwikkelen t.o.v. stress. En zo’n positieve mindset heeft opvallende positieve effecten: we pakken problemen beter aan, we zijn meer gericht op de positieve aspecten van een situatie, we zijn in cognitieve zin flexibeler en in fysieke zin veerkrachtiger.

Wat is Stressjam?

Stressjam is een innovatieve “serious game” die gespeelt wordt met een Virtual Reality bril (VR) op het hoofd en een stressmeter om de borst. Je bevindt je zich op een prachtig eiland waar allerlei spannende opdrachten moeten worden uitgevoerd. Die opdrachten lukken alleen wanneer je handig wordt in jezelf kalmeren of juist stress bezorgen. Met behulp van de stressmeter (we meten hartvariabiliteit en ademhalingsfrequentie) krijg je direct feedback over hoe het met je stress gesteld is. De hele game draait om handigheid met de eigen stressreacties. Het leert je hierdoor wat er in jouw lijf gebeurt. De meeste mensen zijn zonder die feedback aardig blind voor die processen. Samen met een coach zoek je dus uit wat het beste voor jou werkt en dat is per persoon totaal verschillend. En ook prettig om te weten: de meeste mensen vinden het erg leuk om te doen! Gemiddeld zijn er 5 sessies van een uur nodig om handig te worden met je stress.

Nieuwsgierig?

Meld je dan nu aan voor 5 sessies. De kosten hiervoor zijn € 750,00. De sessies worden door Maarsingh & Van Steijn in overleg met jou ingepland.

Reserveringen

€750.00