Opleidingen overzicht

Succesvol thuiswerken bij de overheid

Datum : 23/11/2020 - 04/01/2021, 09:00 - 10:30
Locatie : Online training
Adres : Thuis, Aan de slag
Prijs : €595.00 - €795.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

In 5 praktische stappen succesvol thuiswerken bij de overheid.

Wil je thuiswerken met goede energie, controle ervaren en goede resultaten halen? Precies dat is wat je in dit programma leert. Nu is het moment om de situatie zoals die is tegemoet te treden. Voor jezelf, voor de organisatie en voor de samenleving.

Is dit waar je tegenaan loopt:

  • je dagen zijn rommelig, er zit geen structuur in. De waan van de dag overheerst jouw tijd;
  • de verbinding met je collega’s en de organisatie wordt minder, je hebt steeds minder beeld van wat er gebeurt (je hoort pas na 8 maanden dat een collega zwanger is bijvoorbeeld);
  • je vindt dat je te weinig resultaten haalt (terwijl de problemen waar je aan werkt absoluut niet zijn opgelost);
  • anderen mee krijgen lukt onvoldoende (collega’s, managers, bestuurders);
  • je voelt te weinig energie en voldoening na een werkdag;

Dan is dit het moment om het over een andere boeg te gooien. De winter is te lang en de problemen in de samenleving te groot om te wachten op betere tijden. Ik moet dit toch kunnen? Soms lijkt het net of je de enige bent die worstelt. Alsof het anderen veel makkelijker af gaat. Je bent goed opgeleid, hebt een uitstekende functie, dan moet je deze puzzel toch ook gewoon kunnen oplossen? Het is zo zonde dat wij in Nederland denken dat we alles maar zelf moeten verzinnen en oplossen. Anderen inschakelen wordt door ons zelf als een zwaktebon gezien (we kunnen het zelf niet). Terwij het tegenovergestelde waar is: kun je je een topsporter of topman/vrouw in het bedrijfsleven voorstellen die geen mentor of trainer heeft? Experts inschakelen om te groeien is een teken van sterkte.

Zelfstandige ondernemers zijn gewend op afstand anderen mee te krijgen. Om hun eigen dag in te delen en om iedere dag weer de juiste keuzes te maken. Ze houden hun ernergie hoog en voelen zich goed aan het einde van de dag. Zodat ze er kunnen zijn voor hun gezin, zodat ze kunnen sporten of wat ze ook belangrijk vinden. Deze principes vormen de basis voor het programma Succesvol thuis werken bij de overheid.

Dit is wat je van het programma kunt verwachten (5 lessen):

  • De kracht van jouw gedachten. Deze kracht is zo sterk dat we ons dat nauwelijks voor kunnen stellen. Je leert wat helpende gedachten zijn en hoe je die kunt inzetten. Niks zweverigs, pure wetenschap.
  • Hou houd je focus. Deze praktische les gaat over hoe je je tijd slim indeelt, maar ook hoe je je aan jouw plannen houdt. De kleinste stappen die je hier leert maken al enorm het verschil.
  • Anderen mee krijgen, zoals ondernemers dat doen. Anderen mee krijgen is altijd al een lastig onderdeel van je werk. Op afstand lijkt het helemaal niet meer te doen. Gelukkig is dit niet waar. Je leert simpele stappen. Dit is de unieke Zaklantaarn-en Vuurtorenmethode van De Succesvolle Ambtenaar.
  • Succesvol digitaal overleggen. Deze overleggen nemen een grote hap uit de tijd die je werkt. Met deze les leer je hoe je deze tijd zo goed mogelijk benut, zodat de overleggen je helpen om goede resultaten neer te zetten.
  • Fysiek moet het ook kloppen. Waar zit je en hoe, wat spreek je af met je kinderen? Maar ook: hoe zorg je er voor dat je energie op een hoog niveau blijft?

Wanneer

5 weken: 23-11, 30-11, 7-12, 14-12 en 4 januari van 09.00 tot 10.30 uur.

Er is haast geboden, daarom is het trainingsprogramma compact en laagdrempelig. Je haalt snel resultaten, in zo min mogelijk tijd. Dit kan omdat je wat je leert meteen toepast en oefent terwijl je werkt. De lessen worden aangeboden in 5 online groepsessies van 90 minuten per keer. De eerste 60 minuten leer ik je de praktische informatie en de stappen die bij de les horen. Daarna is er ruimte voor vragen en interactie tussen de deelnemers . (30 minuten) De lessen zijn 1 keer per week op een vast tijdstip.

Van de trainer:

In maart 2020 luisterden we allemaal met de schrik om ons hart naar de persconferentie van Mark Rutte: “het coronavirus is hier en we moeten nú handelen.” Dit was een boodschap die we nog nooit gehoord hadden. Van de ene op de andere dag werkten we massaal thuis. Kantoormedewerkers (bij de overheid en daarbuiten) voorop. Nog geen week later gingen ook de scholen dicht. Maandenlang was dit de standaard. In de zomer van 2020 leek het virus op z’n retour. “Dat hadden we met z’n allen maar mooi gefixt.” Helaas blijkt dit nu, een paar maanden later, niet te kloppen.

Natuurlijk was het wennen om thuis te werken. De techniek voor videobellen was er wel, maar werd voorheen maar weinig gebruikt. In een korte tijd ging het best goed en vond iedereen zijn eigen weg en manier van werken. Na een rustige zomer blijkt het coronavirus niet weg te zijn, maar weer volop toe te slaan. Als jij werkt voor de overheid dan weet je dat er geen einde in zicht is als het gaat om thuis werken. Het is waarschijnlijker dat je de komende tijd weer méér gaat thuis werken dan minder.

Ik wens dat je hier helemaal je draai in gaat vinden en je hier goed bij gaat voelen. Dat je elke dag werkt met een lekkere energie. Dat je mooie resultaten blijft neerzetten en de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Op een stralende overheid,

Ester Oude Nijhuis

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Leden €595.00
Niet-leden €795.00