Opleidingen overzicht

Succesvol thuiswerken

Datum : 18/02/2021, 09:00 - 10:30
Locatie : Online training
Adres : Thuis, Aan de slag
Prijs : €595.00 - €795.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Succesvol en ontspannen thuiswerken 

Wil je thuiswerken met goede energie, controle ervaren en goede resultaten halen? Wil je alvast goed voorbereid zijn op de combinatie thuiswerken en werken op kantoor? Precies dat is wat je in dit programma leert. Nu is het moment om te leren hoe je thuis ontspannen kunt werken, maar ook hoe je op afstand prima resultaten blijft halen. Voor jezelf, voor de organisatie en voor de samenleving.

Ook na de lockdowns blijft thuiswerken voor een deel de norm. Hoe kun je de twee (thuis en kantoor) zo goed mogelijk combineren?

Is dit waar je tegenaan loopt:

  • je dagen zijn rommelig, er zit geen structuur in. De waan van de dag overheerst jouw tijd;
  • je vindt het lastig te ontspannen als je vrij bent en te focussen als je werkt.
  • de verbinding met je collega’s en de organisatie wordt minder, je hebt steeds minder beeld van wat er gebeurt (je hoort pas na 8 maanden dat een collega zwanger is bijvoorbeeld);
  • je vindt dat je te weinig resultaten haalt (terwijl de problemen waar je aan werkt absoluut niet zijn opgelost);
  • anderen mee krijgen lukt onvoldoende (collega’s, managers, bestuurders);
  • je voelt te weinig energie en voldoening na een werkdag;

Dan is dit het moment om het over een andere boeg te gooien. Thuiswerken is een vak dat je kunt leren.

Het programma is gebaseerd op principes die succesvolle ondernemers toepassen, aangepast aan de situatie bij de overheid. Zelfstandige ondernemers zijn gewend op afstand samen te werken met collega’s en klanten. Om hun eigen dag in te delen en om iedere dag weer de juiste keuzes te maken. Ze houden hun ernergie hoog en voelen zich goed aan het einde van de dag. Zodat ze er kunnen zijn voor hun gezin, zodat ze kunnen sporten of wat ze ook belangrijk vinden.

Dit is wat je van het programma kunt verwachten (5 lessen):

  • Energiek en Ontspannen thuiswerken. Hoe zorg je goed voor jezelf en hou je de energie hoog.
  • Hou houd je focus. Deze praktische les gaat over hoe je je tijd slim indeelt, maar ook hoe je je aan jouw plannen houdt. De kleinste stappen die je hier leert maken al enorm het verschil.
  • Anderen mee krijgen, zoals ondernemers dat doen. Anderen mee krijgen is altijd al een lastig onderdeel van je werk. Op afstand lijkt het helemaal niet meer te doen. Gelukkig is dit niet waar. Je leert simpele stappen. Dit is de unieke Zaklantaarn-en Vuurtorenmethode van De Succesvolle Ambtenaar.
  • Succesvol digitaal overleggen. Deze overleggen nemen een grote hap uit de tijd die je werkt. Met deze les leer je hoe je deze tijd zo goed mogelijk benut, zodat de overleggen je helpen om goede resultaten neer te zetten.

Wanneer

5 weken: 18 feb, 4, 11, 18 en 25 maart van 09.00 tot 10.30 uur. De lessen zijn online en worden gegeven in Teams.

Het programma is compact en laagdrempelig. Je haalt snel resultaten, in zo min mogelijk tijd. Dit kan omdat je wat je leert meteen toepast en oefent terwijl je werkt. De lessen worden aangeboden in 5 online groepsessies van 90 minuten per keer.

Van de trainer:

In maart 2020 luisterden we allemaal met de schrik om ons hart naar de persconferentie van Mark Rutte: “het coronavirus is hier en we moeten nú handelen.” Dit was een boodschap die we nog nooit gehoord hadden. Van de ene op de andere dag werkten we massaal thuis. Kantoormedewerkers (bij de overheid en daarbuiten) voorop. Nog geen week later gingen ook de scholen dicht. Maandenlang was dit de standaard. In de zomer van 2020 leek het virus op z’n retour. “Dat hadden we met z’n allen maar mooi gefixt.” Helaas blijkt dit nu, een paar maanden later, niet te kloppen.

Natuurlijk was het wennen om thuis te werken. De techniek voor videobellen was er wel, maar werd voorheen maar weinig gebruikt. In een korte tijd ging het best goed en vond iedereen zijn eigen weg en manier van werken. Na een rustige zomer blijkt het coronavirus niet weg te zijn, maar weer volop toe te slaan. Als jij werkt voor de overheid dan weet je dat er geen einde in zicht is als het gaat om thuis werken. Het is waarschijnlijker dat je de komende tijd weer méér gaat thuis werken dan minder.

Ik wens dat je hier helemaal je draai in gaat vinden en je hier goed bij gaat voelen. Dat je elke dag werkt met een lekkere energie. Dat je mooie resultaten blijft neerzetten en de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

Over mij: na 16 jaar overheidservaring ben ik mijn eigen bedrijf gestart, vanuit huis. Dit is inmiddels 6 jaar geleden. Het werken vanuit huis, met 2 kinderen (inmiddels 13 en 16), heb ik geoptimaliseerd. Ik heb veel geinvesteerd, geleerd en onderzocht om dit zo goed mogelijk te doen, want mij bedrijf is serious business voor mij. Ik had nooit bedacht dat mijn gewoonten, kennis en vaardigheden van zo’n grote waarde zou worden voor kantoormedewerkers die nu ook op grote schaal vanuit huis werken. Ik ben heel blij dat ik al zoveel (tegen de 1000) professionals heb kunnen inspireren en verder heb kunnen helpen in het succesvol thuiswerken in deze pittige tijd.

Ester Oude Nijhuis

 

 

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Leden €595.00
Niet-leden €795.00