Opleidingen overzicht

Trainee training: Netwerken voor ambtenaren

Datum : 21/01/2022, 10:00 - 17:00
Locatie : Online training
Adres : Thuis, Aan de slag
Prijs : €85.00 - €105.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Exclusief btw en inclusief verblijfkosten

Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt in je netwerken?

Thema Netwerken: de laatste jaren is het een steeds belangrijker en meer geaccepteerd begrip geworden in de ambtelijke wereld. Netwerken hoort erbij. Het houdt in dat je je contactenkring actief uitbreidt en optimaal gebruik maakt van je relaties. En je relaties ook van jou. Want alleen als er sprake is van wederkerigheid gaat een netwerk voor je werken. Waar kun je als ambtenaar het best beginnen om effectief te gaan netwerken?

Waarom netwerken voor ambtenaren?

Voor overheden in het algemeen en bij gemeenten in het bijzonder is netwerken belangrijk. Je komt op deze manier in contact met mensen die je anders misschien niet snel zou ontmoeten. Een netwerkrelatie kan je helpen bij vraagstukken waarmee zij al eerder te maken hebben gehad. Het kan een tevreden burger of collega opleveren, jouw nieuwe partner voor een nieuw project of iemand die je aan verfrissende nieuwe inzichten helpt. En andersom.

Nut en noodzaak

De meeste ambtenaren zijn wel overtuigd van het nut van netwerken. Toch voelt het voor velen onnatuurlijk, buiten de eigen comfort zone, gemaakt en onwennig. Maar wat is de noodzaak van netwerken en wat wil je er mee bereiken? Makkelijk is het ook niet. Heb je een elevator pitch nodig?, een mooie folder of een netwerkplan? Kun je met LinkedIn alleen al netwerken of is er nog meer voor nodig? En hoe creëer en faciliteer je ontmoetingen met netwerkcontacten? Vast staat wel dat door het te doen je er steeds beter in wordt. En wij gaan je daarbij helpen o.a. door dicht bij jezelf te blijven en een eigen stijl te ontwikkelen. Er zijn al veel bestaande netwerken. Hoe zorg je er nu voor dat je bij die netwerken komt waar je het meeste baat bij hebt? Hoe kun je aansluiten. Wat heb je te brengen en wat wil je halen?

Inhoud workshop

In deze workshop spelen wij in op de overheidsdomeinen en krijgt iedere deelnemer persoonlijk advies. De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  1. Wat is jouw natuurlijke stijl? Wat past bij jou?
  2. Social media gebruik, welke bronnen kan ik inzetten om zichtbaar te worden? We staan stil bij de mogelijkheden van effectief gebruik van LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter.
  3. Hoe maak je een goed netwerkplan. Hierbij gebruiken wij onze 4 V’s. Visie, Vinden, Verbinden & Verzilveren
  4. Wat zijn de valkuilen, opletpunten en succesfactoren
  5. Wat is je volgende stap na deze workshop; we gaan concretiseren!

Wat levert het op?

Na de workshop heb je een goed beeld gekregen wat netwerken voor jou kan betekenen en hoe je het kunt inzetten. Je krijgt tips om zelf met netwerken aan de slag te gaan. Je weet bovendien hoe je een netwerkplan kunt maken.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshops heb je een laptop nodig en is een ruimte met goede wifi-ontvangst noodzakelijk.

Wanneer

21 januari 2022

Waar

Online

Trainer

Smart Group

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Niet-leden €105.00
Leden €85.00