Opleidingen overzicht

Traineetraining: Helder schrijven

Datum : 08/10/2021, 09:30 - 14:30
Locatie : Online training
Adres : Thuis, Aan de slag
Prijs : €0.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

Is schrijven een belangrijk onderdeel van je werk? En vraag je je af of je dit eigenlijk wel op de meest effectieve manier doet? En of je boodschap wel duidelijk overkomt? In deze training schriftelijke adviesvaardigheden leer je om beter in te spelen op de behoeften van je lezer.

Leren door te doen!

De werkwijze in de training ‘Overtuigende advies- en beleidsteksten schrijven’ is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht. Je leert vooral door te doen. Vóór de training lever je een zelfgeschreven advies- of beleidstekst in. Uit deze tekst bereidt de trainer werk- en oefenmateriaal voor. Tijdens de training oefen je met deze eigen teksten. Zo vertaal je de korte theoretische inleidingen direct en krachtig naar je eigen praktijk. De training wordt extra leerzaam en inspirerend omdat je ervaringen uitwisselt met collega-deelnemers en omdat je feedback van elkaar ontvangt. Ook van de trainer ontvang je op je tekst een persoonlijke terugkoppeling met gerichte tips.

Wat leer je?

Je leert te schrijven volgens de criteria waaraan een goed gestructureerde, overtuigende en heldere advies- of beleidstekst moet voldoen. Daardoor halen je lezers snel de kern uit je tekst en gaan ze eerder mee in je advies. Na afloop van de training ‘Overtuigende advies- en beleidsteksten schrijven’ heb je het volgende bereikt:

  • Je schrijft efficiënt en effectief: je hebt je opdracht sneller helder & je bepaalt gemakkelijker de inhoud van je tekst.
  • Je kent de behoeften van je lezer(s) en speelt daar op in.
  • Je hanteert een overtuigende structuur.
  • Je onderbouwt je advies op logische wijze met steekhoudende argumenten.
  • Je schrijft helder, bondig, overtuigend en prettig leesbaar.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor trainees die geregeld teksten moeten schrijven.

Wanneer?

8 en 29 oktober

Kosten

€575 (leden), €650 (niet leden). De kosten voor de training ‘Helder schrijven’ zijn inclusief het praktische boekje ‘Check je Beleidstekst’.

Trainer

Margriet de Groot van Impact Tekst

Programma

Programma Helder schrijven voor trainees

Reserveringen

Deze opleiding is volgeboekt.