GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

?>

Opleidingen overzicht

Training | Energieprestatie Gebouwen voor toezichthouders en handhavers

Datum : 19/10/2023, 09:00 - 16:30
Locatie : Gemeente Smallingerland
Adres : Raadhuisplein 87, Drachten

Voor toezichthouders en handhavers is het interessant om te weten welke factoren van invloed zijn op het energielabel. De energieprestatie gebouwen en daaraan gekoppelde energielabel zijn gerelateerd aan bijvoorbeeld wet- en regelgeving, subsidies en financiële producten. Door inzicht te krijgen in de factoren, ga je gemakkelijker het gesprek aan met gebouwenbeheerders. Zo kunnen zij in kantoren en andere gebouwen de energetische situatie herkennen, begrijpen en niet genomen energiebesparende maatregelen signaleren.

Goed om te weten!

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoren minimaal een energielabel C te hebben. Anders mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Verscherping van deze regelgeving in de toekomst ligt in de lijn der verwachting. Bij het ontbreken van een geldig energielabel bij wisseling van gebruiker of eigenaar riskeert de eigenaar een boete.

Wat leer je?

De lesstof bevat foto’s en tekeningen voor herkenning en bepaling. De training wordt afgesloten met een casus waar alle onderdelen samen komen. Oefen gezamenlijk een casus en draai aan de knoppen om de invloedfactoren te zien. De casus is ingevoerd in de geattesteerde software en samen met de deelnemers behandelt de docent de verschillende energiebesparende scenario’s.

Voor wie?

Deze training is voor toezichthouders en handhavers die niet zelf energielabels opstellen of registreren, maar hierover wel gesprekspartner zijn met bijvoorbeeld gebouwenbeheerders of vastgoedeigenaren.

Wanneer?

Donderdag 19 oktober van 9.00 tot 16.30 uur.

Waar?

Gemeente Smallingerland, Raadhuisplein 87, 9203 EA Drachten.

Kosten

(inclusief btw en lunch)

Aanmelden

Aanmelden kan tot 5 oktober via onderstaand formulier (of totdat het maximale aantal deelnemers is bereikt). Na deze datum kan jouw inschrijving niet meer kosteloos worden geannuleerd (zie de voorwaarden).

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Medewerker aangesloten organisatie €400.00
Deelnemer overig €440.00

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.