Opleidingen overzicht

Waarderend faciliteren van groepen en teams

Datum : 11/11/2019 - 12/11/2019, 00:00
Locatie : Nader te bepalen
Adres : ,
Prijs : €475.00 - €575.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De kosten voor leden zijn €475,- en voor niet leden €575,-. 
Trainingsdagen: Maandag 11 en dinsdag 12 november 2019

Hoe voorkom je dat deelnemers tijdens een werksessie, inspraakavond of vergadering blijven hangen in een negatieve focus, zich afhankelijk opstellen en niet in de actiestand komen? In deze tweedaagse training ontwikkel je je vaardigheden in het begeleiden van groepen en teams om te werken vanuit een positieve focus, vanuit hun eigen kracht aan concrete resultaten.

Tijdsinvestering

Dag 1: Maandag 11 november: 9:30 – 16:30 uur.

Dag 2: Dinsdag 12 november: 9:30 – 16:30 uur.

 

Het centrale thema: werken vanuit kracht tijdens sessies

Centraal in deze training staat het idee dat je (ook) kan werken vanuit kracht. Dit gedachtegoed draait om het leren van- en gebruik maken van kwaliteit, succes en talent. In plaats van het voorkomen van fouten, gaat het om het vergroten van het goede. In de training leer je vaardigheden en technieken waarmee je groepen en teams helpt om zich in dialoog met elkaar bewust(er) te worden van hun eigen kracht, talent en probleemoplossend vermogen en hoe ze deze kunnen inzetten voor het realiseren van hun doelen.

Programma dag 1

Op de eerste dag ligt de focus op inzichten en vaardigheden van het waarderend faciliteren. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Werken vanuit kracht: je leert en ervaart de principes achter de krachtgerichte benadering. Waarom is een positieve focus tijdens sessies nuttig en hoe ga je op een waarderende manier om met problemen of risico’s zonder deze te negeren?
  • Intake als interventie: je leert hoe je de effectiviteit van het intakegesprek sterk vergroot. In plaats van alleen een moment van kennisoverdracht, oefen je hoe de intake ook de eerste interventie kan zijn en een moment voor verbinding, positieve focus en nieuwe perspectieven.
  • Faciliteren van dialoog: je oefent hoe je als facilitator een dialoog begeleidt op een waarderende wijze. Welke houding neem je dan aan, welke vragen stel je, wanneer intervenieer je wel en wanneer nog niet?

Programma dag 2

Op de tweede dag ligt de focus op werkvormen, methoden en technieken die je kan inzetten in verschillende type sessies en onderwerpen. Je maakt kennis met een aantal werkvormen en gaat aan de slag met de werkvormen die passen bij jouw eigen casus. Daarnaast help je de andere deelnemers bij de toepassing van de werkvorm die zij gekozen hebben.

Werkvormen, methoden en technieken die aan bod komen zijn:

  • SOAR analyse;
  • Wall of wonder;
  • Step-analyse.
  • Schaalvraag
  • Wondervraag

Achtergrond

Het gedachtegoed waar je in deze training mee leert werken is Waarderend onderzoek. Ook bekend als Waarderend vernieuwen/veranderen en in het Engels als Appreciative Inquiry. Dit gedachtegoed sluit aan bij de een brede stroom aan (relatief nieuwe) ideeën die zich hebben ontwikkeld over het samenwerken in organisaties en het veranderen en ontwikkelen binnen teams. Zo zijn er raakvlakken met systeemdenken, de positieve psychologie, deep democracy, agile, art of hosting, dialogue, co-creatie, oplossingsgericht werken, dialogic OD.

Ervarend leren

De training is opgebouwd volgens de principes van het ervarend leren en kent een intensieve mix van theorie, oefening en reflectie op je eigen vaardigheden. Je wordt uitgenodigd steeds je eigen actuele casuïstiek in te brengen en te gebruiken bij de oefeningen zodat de inzichten en opgedane vaardigheden direct toegepast kunnen worden in je dagelijkse werk.

Inhoudelijk én leuk

Ik denk dat trainingen niet alleen inhoudelijk goed moeten zijn, maar ook leuk en inspirerend. Daarom maak ik graag gebruik van aansprekende metaforen, goocheltrucs, optische illusies en speelse oefeningen om de theorie te verlevendigen.

Doelgroep:

Facilitators, trainers, procesbegeleiders, teamcoaches, (organisatie)adviseurs, beleidmakers, leidinggevenden, begeleiders van inspraakavonden/burgerparticipatie, dagvoorzitters. Enige ervaring

met het begeleiden van werksessies is een pré. Doordat je tijdens de training werkt met je eigen

casuïstiek kan elke deelnemer op zijn eigen niveau leren. Hierdoor zijn zowel gevorderde als beginnende facilitators welkom. Diversiteit aan niveaus en achtergronden draagt juist bij aan de kwaliteit van de training. Voorkennis van Waarderend onderzoek is niet vereist.

Iets te lezen

Vooraf aan de training ontvang je een introducerend artikel om je voor te bereiden op de training. Aan het eind van de training krijg je mijn boek Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek. Daarnaast krijg je een certificaat van deelname.

Trainer

De training wordt verzorgd door Arjan van Vembde. Arjan werkt als facilitator, adviseur, trainer en teamcoach en heeft veel ervaring met de toepassing van Appreciative Inquiry in allerlei verander en ontwikkeltrajecten. Bij de gemeente Amsterdam trainde hij 300+ ambtenaren in deze methode; hij is gastdocent bij de hogescholen in Breda, Amsterdam en Groningen en hij schreef het boek ‘Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek’.

Reacties van eerdere deelnemers

“Arjan verrast en inspireert. Een fijne trainer die veel ruimte geeft om de methodiek zelf toe te passen en te ervaren.” 

“Ik vond het erg leerzaam, praktisch en theoretisch goed afgewisseld. Combinatie van leervormen nuttig. Interessant om meer over te weten.” 

“Het was echt een heel toffe kennismaking met Appreciative Inquiry die veel indruk heeft gemaakt. Direct in te zetten en heel mooi om verder te verspreiden.”

 

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €575.00
Standaardticket €475.00