Opleidingen overzicht

VTH Meerdaagse training Omgevingswet en Milieu

Datum : 31/12/2021, 00:00
Locatie : Belangstellingreg.
Adres : .., ..
Prijs : €0.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

 

Tijdens deze opleiding leer je alles over de milieuregels onder de Omgevingswet en specifiek over de verschillen met de Wabo, Wm en aanverwante regelgeving. Daarbij is aansluiting gezocht bij de WABO kwaliteitscriteria 2.2 (2019). Daarnaast gaan we ook (beperkt) in op de organisatorische aspecten van de wetswijzigingen.

Voor wie?

De opleiding heeft als doel de VTH medewerkers van gemeenten op te leiden in de milieuregels onder de Omgevingswet en specifiek de verschillen met de Wabo, Wm en aanverwante regelgeving Daarbij is aansluiting gezocht bij de WABO kwaliteitscriteria 2.2 (2019). De cursus is opgesplitst in een algemeen deel (algemene milieukennis, lesdeel  1t/m 4  ) en een verdiepend deel, lesdeel 5 t/m 7 Aan het algemene deel kunnen bijvoorbeeld coördinatoren, casemanagers en beleidsmedewerkers deelnemen. Het tweede deel is verdiepend en is voor VTH medewerkers Milieu.

Programma

De opleiding kent zes lesdelen (een lesdeel is max. 3 uren incl. pauzes). Meer informatie over het programma vind je in de bijlage Programma VTH-training Omgevingswet en Milieu.

Lesmateriaal

  •  Presentaties met begeleidende teksten
  •  Wetteksten Ow, de besluiten en de bruidsschat
  •  Opdrachtenbladen
  •  Andere informatiebronnen o.a. website “Aan de slag”

Wanneer?

Er is nog geen datum bekend. De training wordt in 6 dagdelen aangeboden en zal in de ochtend plaatsvinden. . Graag aangeven dat er belangstelling voor de training is, dan kan de training nog voor de zomer worden ingepland. Belangstelling kan worden doorgegeven op mail-adres opleidingen@werkeninfriesland.nl

Waar?

De training wordt in eerste instantie online gegeven.

Kosten

De kosten per deelnemer zijn exclusief btw en exclusief verblijfskosten

Over de trainer

Erik Mossel, docent Wabo en aanverwante wetgeving en kerndocent Omgevingswet Milieu o.a. voor omgevingsdiensten (Train the trainer programma), verzorgen workshops over Omgevingsplan en bruidsschat, begeleiden projecten Ow en Milieu, docent Ow en waterschappen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: opleidingen@werkeninfriesland.nl

 

 

Reserveringen

Aanmelden voor deze opleiding is op dit moment niet mogelijk