Opleidingen overzicht

Werken aan je professionele identiteit

Datum : 05/10/2022, 09:00 - 12:30
Locatie : Wordt nog bekend gemaakt
Adres : ..., Leeuwarden

Je hebt een baan én een loopbaan. Beiden vragen onderhoud. Maar in de praktijk vraagt werk, in combinatie met privé, vaak al zoveel aandacht, dat het onderhouden van je loopbaan niet vanzelfsprekend is. Herkenbaar?

Wat leer je?

In deze training werken we aan het ont-dekken en versterken van je professionele identiteit. Mensen met een sterke professionele identiteit weten waar ze in werk (voor) staan, waar hun toegevoegde waarde ligt en waarin zij van betekenis kunnen én willen zijn. Ook weten zij wat relevante ontwikkelingen zijn in de organisatie, in hun vakgebied en op de arbeidsmarkt. Ze hebben zelfvertrouwen, durven spannende keuzes te maken en hebben veerkracht om met veranderingen om te gaan. Bovendien worden ze makkelijk gevonden door leidinggevenden en collega’s voor díe werkzaamheden, waar zij voor gevonden willen worden.

Wil jij dit ook? De training ‘Werken aan je professionele identiteit’ is een compact loopbaantraject waarin jij verschillende facetten van je loopbaan onder de loep neemt.

Je brengt in kaart waaruit jouw professionele identiteit is opgebouwd en leert hoe je dit blijvend kunt onderhouden. Een investering van een paar weken, die het voor jou makkelijker en leuker maakt om met je loopbaan bezig te zijn en te blijven.

Resultaat: meer regie, steviger in je schoenen en beter zichtbaar.

Programma

Het programma is opgebouwd rondom drie thema’s:

  • je eigenheid (persoonlijkheid, talenten, waarden en drijfveren)
  • jouw vakmanschap (kennis en werkervaring, waarin excelleer jij?)
  • de context (ontwikkelingen op jouw arbeidsmarkt)

Elke dag staat één van deze thema’s centraal. De laatste dag staat in het teken van integratie.

De tijd tussen de bijeenkomsten in is minstens zo waardevol als de trainingsdagen zelf. Hou er rekening mee dat huiswerkopdrachten onderdeel uitmaken van deze training. Wij vragen je deze tussen de bijeenkomsten voor te bereiden om als input te gebruiken tijdens de volgende trainingsdag.

Voor wie?

Wil jij bewuster in je werk staan? Beter kunnen verwoorden waar jij van bent en wat jouw toegevoegde waarde is voor een organisatie? Mee kunnen bewegen met veranderingen zonder jezelf kwijt te raken? Dan is deze training geschikt voor jou. Uitgangspunt is de functie die je nu hebt.

Overweeg je een hele nieuwe richting in werk in te slaan? Dan is deze training waarschijnlijk minder geschikt. Twijfel je? Meld je aan voor een intakegesprek. Dan onderzoeken we samen of deelname voor jou interessant is.

Wanneer?

De training bestaat uit een individuele intake van plm. 1 uur, gevolgd door vier bijeenkomsten. Live als het kan, online als het nodig is. De bijeenkomsten zijn gepland op: 5 en 26 oktober oktober, 16 november en 7 december 2022. We starten om 9 uur en eindigen uiterlijk 12.30 uur.

Locatie

Nader te bepalen.

Aantal deelnemers

Maximaal 8.

Wil je extra verdieping in de training aanbrengen? Dan kun je de training uitbreiden met twee individuele coachingsgesprekken van 1 uur. Deze kun je op elk gewenst moment inzetten, ook na de training.   De kosten voor dit uitgebreide pakket bedragen € 1.395,00 excl. BTW.

Trainers

De training wordt gegeven door Yvonne Kerkhof en Saskia Mattern

Reserveringen

€1.095.00