Opleidingen overzicht

Werken vanuit kracht met Appreciative Inquiry

Datum : 25/05/2020 - 26/05/2020, 09:30 - 16:30
Locatie :
Adres : ,
Prijs : €475.00 - €575.00
*de kosten zijn exclusief btw en verblijfkosten

De training is exclusief btw en inclusief verblijfkosten

Training: Werken vanuit kracht met Appreciative Inquiry

Inleiding

In organisaties wordt ontzettend veel tijd gestoken in het voorkomen van problemen en het leren van fouten. Maar als je goed kijkt zijn er ook heel veel lichtpuntjes. Lichtpuntjes zijn momenten van succes, inspiratie en professionele trots. Momenten waarop medewerkers blij zijn met hun werk en klanten goed geholpen worden. Werken vanuit kracht gaat over het vermenigvuldigen en leren van deze lichtpuntjes.

De inspiratiebron waar je in deze training mee leert werken is Appreciative Inquiry, of in het Nederlands Waarderend veranderen of waarderend onderzoeken. Appreciative Inquiry heeft de afgelopen 15 jaar vlucht genomen in Nederland als populaire filosofie en methode om op een positieve manier om te gaan met verandering. Zowel in de publieke als private sector wordt er veel mee gewerkt. Voorbeelden zijn de Rabobank die haar beoordelingssystematiek anders heeft ingericht of de gemeente Amsterdam waar meer dan 4000 ambtenaren trainingen volgden.

Leerdoelen

Tijdens de training krijg je een introductie in de principes en methode en ga je aan de slag met een actueel en urgent thema uit je eigen praktijk. Tijdens de training ervaar je het effect van waarderende vragen en krijg je tegelijk nieuwe inzichten en tips die je kan toepassen in je dagelijkse werk.

Professionele vaardigheden in de context van veranderen, ontwikkelen en samenwerken in organisaties. Je versterkt je vaardigheden in het stellen van waarderende vragen en een toekomst- en krachtgerichte houding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en oefeningen leer je de toepasbaarheid begrijpen in je eigen werkpraktijk.

Doelgroep

De doelgroep zijn leidinggevenden, beleidsmakers, projectleiders/medewerkers tot (organisatie)adviseurs. Een tip is om samen met een collega deel te nemen zodat je elkaar kan helpen bij het toepassen van de inzichten en vaardigheden. Voorkennis van Appreciative Inquiry/waarderend veranderen is niet vereist. Doordat je tijdens de training werkt met je eigen casuïstiek kan elke deelnemer op zijn eigen niveau leren. Diversiteit aan niveaus en achtergronden draagt juist bij aan de kwaliteit van de training.

Tijdsinvestering

Dag 1: Maandag 25 mei: 9:30 – 16:30 uur.

Dag 2: Dinsdag 26 mei: 9:30 – 16:30 uur.

Ervarend leren

De training is opgebouwd volgens de principes van het ervarend leren en kent een intensieve mix van theorie, oefening en reflectie op je eigen vaardigheden. Je wordt uitgenodigd steeds je eigen actuele casuïstiek in te brengen en te gebruiken bij de oefeningen zodat de inzichten en opgedane vaardigheden direct toegepast kunnen worden in je dagelijkse werk.

 Inhoudelijk én leuk

Trainingen moeten niet alleen inhoudelijk goed zijn, maar ook leuk en inspirerend. Daarom wordt gebruik gemaakt van aansprekende metaforen, goocheltrucs, optische illusies en speelse oefeningen om de theorie te verlevendigen.

 Iets te lezen

Vooraf aan de training ontvang je een introducerend artikel om je voor te bereiden op de training. Aan het eind van de training krijg je het boek Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek. Daarnaast krijg je een certificaat van deelname.

Trainer

De training wordt verzorgd door Arjan van Vembde. Arjan werkt als facilitator, adviseur, trainer en teamcoach en heeft veel ervaring met de toepassing van Appreciative Inquiry in allerlei verander en ontwikkeltrajecten. Bij de gemeente Amsterdam trainde hij 300+ ambtenaren in deze methode; hij is gastdocent bij de hogescholen in Breda, Amsterdam en Groningen en hij schreef het boek ‘Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek’.

 Reacties van eerdere deelnemers

“Arjan verrast en inspireert. Een fijne trainer die veel ruimte geeft om de methodiek zelf toe te passen en te ervaren.”

“Ik vond het erg leerzaam, praktisch en theoretisch goed afgewisseld. Combinatie van leervormen nuttig. Interessant om meer over te weten.”

“Het was echt een heel toffe kennismaking met Appreciative Inquiry die veel indruk heeft gemaakt. Direct in te zetten en heel mooi om verder te verspreiden.”

“Ik kan deze training van harte aanbevelen. Arjan leert je niet alleen al doende heel veel mooie waarderende werkvormen en de achtergronden daarbij, hij doet alles tijdens de training vanuit een waarderende houding!”

 

De kosten voor leden zijn €475,- en voor niet leden €575,-.

 

Voor meer informatie: Arjan van Vembde | vembde@gmail.com | 06 28 348 378 | www.werkenvanuitkracht.com

 

 

 

 

 

 

 

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €575.00
Standaardticket €475.00