Opleidingen overzicht

Workshop | Werk en privé in balans

Datum : 12/10/2022, 13:00 - 16:00
Locatie : Gemeente Súdwest-Fryslân
Adres : Marktstraat 8, Sneek

Er zitten maar 7 dagen in een week. Daarbinnen vullen we ons drukke leven in. Tijd is beperkt. Daarom moeten we de juiste keuzes maken om deze tijd goed te verdelen. Een groot deel van jouw tijd breng je door op je werk. Daarom is het belangrijk dat je je prettig voelt op je werk. De overige tijd is voor jouw privéleven. Ook daar moet je je prettig voelen. Energie op je werk neem je namelijk mee naar huis en energie van thuis neem je mee naar je werk. De workshop “werk en privé in balans” kan je helpen om de balans tussen werk en privé af te stemmen op je persoonlijke behoeftes.

Waarom is dit thema belangrijk?

Het is belangrijk dat er een balans is tussen je werk- en privéleven, want deze balans draagt bij aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Deze balans creëren is niet altijd makkelijk omdat veel factoren invloed hebben. Daarnaast doen we veel dingen onbewust, die voor een disbalans kunnen zorgen. We gaan bijvoorbeeld anders werken. Deze verandering zorgt ervoor dat je je werk ook anders moet gaan inrichten. Er wordt flexibel en veel digitaal gewerkt. Hierdoor kan de balans tussen werk en privé onder druk komen te staan. Denk hierbij ook aan de mogelijkheid om thuis te werken, waardoor er geen duidelijke scheiding meer is tussen werk en privé.

Wat gaat deze workshop jou opleveren?

  • Bewustwording van wat voor jou op dit moment de belangrijkste dingen zijn in jouw leven en waar je energie van krijgt;
  • Inzicht in welke prioriteiten je stelt en of deze logisch zijn in vergelijking met de dingen die belangrijk voor je zijn;
  • Inzicht in factoren die van invloed zijn op jouw vitaliteit en andersom;
  • Tips voor het stellen van de juiste prioriteiten;
  • Tips die het vinden of behouden van balans tussen werk en privé kunnen bevorderen;
  • De gelegenheid om al je vragen te stellen die je hebt rond dit thema;
  • Inzicht in hoe andere collega’s omgaan met dit thema.

Voor wie?

Voor alle medewerkers die werkzaam zijn bij een organisatie die is aangesloten bij Werken in Friesland.

Waar?

Markstraat 8, Sneek (gratis parkeren kan o.a. op het Veemarktplein).

Trainers

Corina Hernamdt en Myra van den Hoed – gemeente Súdwest-Fryslân.

Friesland jouw ontwikkeling telt!

Deze workshop is onderdeel van de campagne Friesland jouw ontwikkeling telt. We organiseren dit najaar tijdens verschillende themaweken allerlei activiteiten die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk. Dit doen we samen met de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Heerenveen en Caparis. Meer info vind je elders op deze website.

Let op!

Let op: Opgeven = meedoen, kies daarom bewust! Je inschrijving is niet vrijblijvend. Houd er rekening mee dat als je niet op komt dagen, we in bepaalde gevallen de gemaakte kosten op jou verhalen.

Reserveringen