Deelnemers overzicht

Bibliotheken Mar en Fean

Stichting Bibliotheken Mar en Fean heeft als werkgebied de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. De stichting heeft 12 bibliotheekvestigingen. Daarnaast zijn er schoolbibliotheken en Lytse Byb’s op alle scholen in de buitendorpen. Met onze 72 medewerkers en daarnaast de inzet van ruim 150 vrijwilligers werken we aan het realiseren van de beleidsdoelstellingen. We werken met plezier, zijn intern en extern gericht op samenwerking en willen kwaliteit leveren. Er is aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. We hebben interessante stage- en afstudeermogelijkheden voor HBO en MBO studenten. Geïnteresseerde studenten van verschillende studierichtingen, zoals Marketing & Communicatie , Informatiedienstverlening en –Management, Pedagogiek, Communication & Multimedia Design, Human Resource Management en de BBL niveau 4 opleiding Medewerker Informatie en Advies, kunnen contact met ons opnemen om ideeën uit te wisselen.
Op reis naar verbondenheid
Samen met lokale partners in de gemeenten in ons werkgebied, maar vooral ook samen met onze leden en bezoekers, gaan wij de uitdaging aan de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen te ondersteunen en te vergroten. Want wie kan lezen en mediawijs is, kan meedoen in de maatschappij! Als bibliotheek willen we mensen inspireren en verleiden, we willen een platform zijn voor het maken en delen van kennis en informatie. En we zijn een platform waar mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en daarmee hun kansen in de maatschappij kunnen verbeteren.
Lezen, informeren, leren
ontdekken, ontmoeten, ontspannen
Wij organiseren een breed scala aan activiteiten op literair, cultureel en educatief gebied al dan niet in samenwerking met onze partners.
Wij bieden producten en diensten aan het onderwijs voor het bevorderen van lezen, leesplezier en mediawijsheid.
In een eigentijdse sfeer presenteren wij een actuele collectie boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s en e-books.
Wij bieden comfortabele werkplekken met gratis Wi-Fi om te werken of studeren. Ook het gebruik van computers is gratis.
In het leescafé kan iedereen een krant of tijdschrift lezen onder het genot van een kop koffie of thee. Voor het leren van de Nederlandse taal is er het Digi-Taalhuis, met oefenprogramma’s op elk niveau. Wie zelf niet naar de bibliotheek kan komen, kan gebruik maken van ‘Bibliotheek aan Huis’.
Via de website is de bibliotheekcatalogus dag en nacht beschikbaar, om media te zoeken, te reserveren of te verlengen.
Onze deskundige medewerkers zijn vriendelijk en hulpvaardig en hebben een proactieve houding. De bibliotheek is vrij toegankelijk en laagdrempelig, ook als je geen bibliotheeklid bent.

De bibliotheek is van en voor iedereen!

Vacatures

Programmeur