WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Deelnemers overzicht

Bibliotheken Mar en Fean

Bibliotheken Mar en Fean heeft 12 bibliotheken in de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. Daarnaast zijn er talloze schoolbibliotheken. Circa 70 medewerkers, ondersteund door bijna 200 vrijwilligers, zetten zich in om de bibliotheek op de kaart te zetten als een inspirerende plaats om naar toe te gaan. We vinden werkplezier belangrijk, zijn intern en extern gericht op samenwerking en willen kwaliteit leveren. Er is aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Stage-/afstudeermogelijkheden

We hebben interessante stage- en afstudeermogelijkheden voor HBO en MBO studenten. Geïnteresseerde studenten van verschillende studierichtingen, zoals Marketing & Communicatie , Informatiedienstverlening en –Management, Pedagogiek, Communication & Multimedia Design, Human Resource Management en de BBL niveau 4 opleiding Medewerker Informatie en Advies, kunnen contact met ons opnemen om ideeën uit te wisselen.

Op reis naar verbondenheid

Samen met lokale partners in de gemeenten in ons werkgebied, maar vooral ook samen met onze leden en bezoekers, gaan wij de uitdaging aan de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen te ondersteunen en te vergroten. Want wie kan lezen en mediawijs is, kan meedoen in de maatschappij! Als bibliotheek willen we mensen inspireren en verleiden, we willen een platform zijn voor het maken en delen van kennis en informatie. En we zijn een platform waar mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en daarmee hun kansen in de maatschappij kunnen verbeteren.

Lezen, informeren, leren, ontdekken, ontmoeten, ontspannen

Wij organiseren een breed scala aan activiteiten op literair, cultureel en educatief gebied al dan niet in samenwerking met onze partners. Wij bieden producten en diensten aan het onderwijs voor het bevorderen van lezen, leesplezier en mediawijsheid. In een eigentijdse sfeer presenteren wij een actuele collectie boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s en e-books. Wij bieden comfortabele werkplekken met gratis Wi-Fi om te werken of studeren. Ook het gebruik van computers is gratis. In het leescafé kan iedereen een krant of tijdschrift lezen onder het genot van een kop koffie of thee. Voor het leren van de Nederlandse taal is er het Digi-Taalhuis, met oefenprogramma’s op elk niveau. Wie zelf niet naar de bibliotheek kan komen, kan gebruik maken van ‘Bibliotheek aan Huis’. Via de website is de bibliotheekcatalogus dag en nacht beschikbaar, om media te zoeken, te reserveren of te verlengen. Onze deskundige medewerkers zijn vriendelijk en hulpvaardig en hebben een proactieve houding. De bibliotheek is vrij toegankelijk en laagdrempelig, ook als je geen bibliotheeklid bent.

De bibliotheek is van en voor iedereen!

Vacatures

Leesconsulent Basisonderwijs