Deelnemers overzicht

gemeente Opsterland

Werken bij een betrouwbare gemeente, dat is Puur Opsterland! 

Zo’n 200 medewerkers leveren hun bijdrage aan de leefbaarheid van Opsterland. Wie in en voor het openbaar bestuur werkt, weet dat elke dag weer nieuwe uitdagingen kent. Actief, transparant en persoonlijk communiceren zijn daarbij onze uitgangspunten. Prettige eigenschappen om optimaal dienstbaar te zijn aan onze burgers, bedrijven en instellingen.
Het belangrijkste kompas voor de ontwikkeling van de gemeente is de bestuurlijke visie ‘Romte en Ferskaat’. Opsterland heeft 16 karakteristieke en bruisende dorpen die iets meer dan 30.000 inwoners tellen. Speerpunten voor de komende jaren zijn onder andere:

  • ontwikkeling van de (digitale) dienstverlening;
  • stimuleren van duurzame ontwikkelingen;
  • bevorderen van recreatie en toerisme in de regio Zuidoost Fryslân.

De organisatie is gehuisvest in Beetsterzwaag en Gorredijk en bestaat uit vier afdelingen: Bedrijfsvoering, Ontwikkeling, Publiekszaken en Gemeentebedrijf. Wij bieden onze medewerkers de kans om zich in onze organisatie verder te ontwikkelen. Er zijn veel opleidingsmogelijkheden, zowel organisatiebreed als individueel. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Wij zorgen voor een gezond werkklimaat en bieden met onze arbeidsvoorwaarden goede verlofregelingen.