Terug naar opdrachten

Beleidsmedewerker Participatie en Inkomen

gemeente Weststellingwerf

Standplaats: Wolvega

Aanvang uitvoering opdracht: 01-11-2020

Einddatum opdracht: 30-06-2021

Uren per week: 32-36 uur per week

Opdracht omschrijving

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen. En kun je echt iets betekenen! De wensen en behoeften, maar ook de mogelijkheden van de inwoners van onze 26 dorpen nemen we graag mee in de plannen die we maken. Mits die passen bij de wetten en regels waar we mee te maken hebben. Dat is complex, enorm interessant en brengt verantwoordelijkheden met zich mee.

Voor de afdeling sociaal domein, team beleid, zijn wij op zoek naar een beleidsmedewerker participatie en inkomen. Het gaat hierbij om tijdelijke vervanging in verband met ziekte en vrijkomende uren in verband met interne verschuiving van werkzaamheden door een project. 

Je functie

Deze uitdagende functie biedt je veel mogelijkheden om je regionale netwerken op te zoeken en te zorgen voor een uitwerking van beleid naar de gemeentelijke processen. Je werkt aan beleidsontwikkeling en beleidsadvisering op het terrein van participatie en inkomen/armoede/schulden. Hierin zoek je verbinding met andere beleidsvelden zoals gezondheid, sport, cultuur, onderwijs, Wmo en jeugd maar ook buiten het sociaal domein. Het vastgestelde beleid werk je uit in concrete verordeningen en/of regelingen. Samen met je collega’s signaleer en analyseer je knelpunten in beleid/omgeving en formuleert alternatieven.  Je volgt en analyseert maatschappelijke ontwikkelingen op lange en middellange termijn en adviseert daarover. Je stimuleert een integrale aanpak, initieert en regisseert de samenwerking tussen organisatie en adviseert inhoudelijk aan de gebiedsteams en team Dienst in Bedrijf. Dit doe je samen met een tweetal beleidscollega's op dit vakgebied.

Een aantal concrete werkzaamheden zijn gericht op beleid, inkoop en contractmanagement van re-integratietrajecten, ontwikkelingen in de arbeidsmarktregio en het SW-bedrijf. Daarnaast speelt de implementatie van wetswijzigingen bij schulddienstverlening en een actualisatie in verordeningen en beleidsregels op gebied van inkomen. Doorontwikkeling van de monitoring van de beleidsterreinen is ook een actueel dossier.

Wat verwachten we van jou

Je hebt/bent:

  • inspirerend en motiveert anderen om samen resultaten neer te zetten;
  • doorzettingsvermogen en een positieve dosis overtuigingskracht;
  • een sterk politiek-bestuurlijk bewustzijn en je bent in staat op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig te kunnen werken en handelt daarbij met besef van de gevoeligheid van de onderwerpen;
  • flexibel en resultaatgericht, je weet je staande te houden in een omgeving met tegenstrijdige belangen;
  • een pragmatische werkhouding en in staat ad hoc oplossingen aan te dragen;
  • alert op behoeften en wensen vanuit onze samenleving, signaleert kansen, zoekt naar verbetermogelijkheden en neemt daarop actie;

De planning

Start publicatie 14-10-2020
Einddatum vragen 19-10-2020
Beantwoording vragen 19-10-2020
Sluiting publicatie 22-10-2020 12:00
Beoordeling offertes (vanaf) 26-10-2020
Verwachte terugkoppelingsdatum 26-10-2020