Terug naar opdrachten

Expert gemeentelijke financiën

gemeente Ooststellingwerf

Standplaats: Oosterwolde/eigen locatie

Aanvang uitvoering opdracht: 01-01-2021

Einddatum opdracht: 31-12-2022

Uren per week: wisselend

Opdracht omschrijving

Binnen de gemeente Ooststellingwerf hebben we soms behoefte aan het inzetten van een expert op het gebied van de gemeentelijke financiën. Dat kan zijn voor de vervanging van een afwezige Planning en Control Adviseur, voor extra inzet bij projecten en piekdrukte. We zoeken iemand die gedurende 2021 en 2022 ingezet kan worden als het nodig is. Daarbij zijn er geen vaste uren en garanties. In theorie kan het voorkomen dat je dus in die 2 jaar helemaal niet ingezet wordt of juist wel. Maar er zijn ook periodes dat inzet niet nodig is.

We willen een stevige gesprekspartner en adviseur die naast zijn inhoudelijke vakkennis klanten kan meenemen in het effectiever en efficiënter maken van de organisatie. Wij zoeken iemand die zijn of haar mannetje staat in gesprekken met bestuur, directie en management. Iemand die houdt van verandering en dynamiek, maar ook rust en structuur brengt. En die weet hoe het is om in een krachtenveld van omgeving,(politiek) bestuur en organisatie te opereren. Een enthousiaste persoonlijkheid die stevig met twee  benen op de grond staat. Werksfeer en samenwerking  vinden we heel belangrijk.

  • Je bent een natuurlijke sparringpartner van een aantal organisatieonderdelen / teams.
  • Je bereidt, op basis van gegevens van je klanten, met hen adviezen voor waardoor  bestuur en directie afgewogen keuzes kunnen maken.
  • je levert een inhoudelijke bijdrage aan de beleidsontwikkeling en advisering op het gebied van planning en control.
  • Je draagt bij aan de realisering van de diverse p&c documenten.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van (financiële) kennis en expertise bij de productverantwoordelijke medewerkers en de rest van de organisatie.

Zelfstandig doorlopen van onderdelen van de Planning en Control cyclus. 

Zelfstandig participeren in projecten. 

De planning

Start publicatie 11-01-2021
Einddatum vragen 13-01-2021
Beantwoording vragen 14-01-2021
Sluiting publicatie 18-01-2021 09:00
Beoordeling offertes (vanaf) 19-01-2021
Verwachte terugkoppelingsdatum 29-01-2021