Terug naar opdrachten

Medewerker ruimtelijke ontwikkeling (in combinatie met Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling)

gemeente Noardeast-Fryslan

Standplaats: Damwâld

Aanvang uitvoering opdracht: 01-02-2021

Einddatum opdracht: 31-01-2022

Uren per week: 36

Opdracht omschrijving

Noardeast-Fryslân, een gemeente met karakter

Gastvrijheid, zorg voor elkaar, openheid en trots. Daar staan wij voor. Het liefst doen wij de dingen samen en persoonlijk. We zijn niet van de woorden, maar van het doen. Echte vakmensen en doorzetters. Trots op onze Fryske taal en cultuur. Wij leggen als overheidsorganisatie de lat hoog als het gaat om betrouwbaarheid, integriteit en professionaliteit.

Afdeling en team

Het team Romte maakt deel uit van de afdeling Doarpen en Wiken. Het cluster Romte II adviseert de gemeenten Noardeast-Fryslan en de gemeente Dantumadiel over activiteiten en beleidsontwikkelingen die plaatsvinden binnen de fysieke ruimte van de beide gemeenten.

Het betreft beleidsadvisering over het brede scala van 12 vakgebieden waarbinnen het team Romte II zich beweegt. Het team Romte, cluster II is op zoek  naar een beleidsmedewerker voor het vakgebied ruimtelijke ordening Van de circa 35 medewerkers bij de beide clusters zijn er 8 medewerkers die zich bezig houden met het vakgebied ruimtelijke ordening.

Medewerker ruimtelijke ontwikkeling

De Medewerker ruimtelijke ontwikkeling wordt ingezet op werkzaamheden die ver­band­houden met het vakgebied ruimtelijke ordening  en de uitvoering van ruimtelijke projecten en -verzoeken,  Daarnaast adviseert de medewerker mede over overige en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

De Medewerker ruimtelijke ontwikkeling werkt nauw samen met de Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.  Voor de invulling van de vacature van de Beleidsmedewerker ruimtelijjke ontwikkeling staat gelijktijdig een  vacature uit. De opdracht zal dan ook gegund worden aan het bureau dat zowel een Medewerker ruimtelijke ontwikkeling, als een ervaren Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling aanbiedt. 

Werkzaamheden

  • het begeleiden van en inhoudelijk/juridisch adviseren over bestemmingsplanprocedures;
  •  het behandelen van beleidsmatige vraagstukken op het terrein van ruimtelijke ordening;
  • het behandelen van informatieverzoeken;
  • de (mede) vertegenwoordiging bij bezwaar en beroepsprocedures op het gebied van ruimtelijke ordening;
  • deelname aan in – en externe werkoverleggen.

De planning

Start publicatie 11-01-2021
Einddatum vragen 18-01-2021
Beantwoording vragen 20-01-2021
Sluiting publicatie 24-01-2021 23:59
Beoordeling offertes (vanaf) 26-01-2021
Verwachte terugkoppelingsdatum 03-03-2021