Terug naar stages

HBO Communicatie (afstudeer)stage

Benodigde opleiding: HBO 

Gepubliceerd op : 17-01-2022

Sluitingsdatum : 01-02-2022

HBO Communicatie (afstudeer)stage
Periode: Februari 2022 – Juni 2022

Ga jij binnenkort afstuderen? En zoek je een gave, veelzijdige en interessante afstudeeropdracht? Dan hebben wij misschien wel dé opdracht voor jou om jouw studie met een knaller af te sluiten. Nog niet toe aan afstuderen, maar wel op zoek naar een leuke stage? Schroom niet om je interesse kenbaar te maken!

Gemeente Súdwest-Fryslân
De gemeente Súdwest-Fryslân telt ruim 89.000 inwoners en zes van de elf Friese steden. De gemeente is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland met maar liefst 89 kernen, allemaal met een eigen karakter en identiteit. Een gemeente met ambitie en met collega’s die plezier hebben in hun werk. Verbinding zoeken met inwoners en mei-inoar bouwen aan een samenleving waar het prettig wonen, werken én genieten is. Daar staat de gemeente Súdwest-Fryslân voor.

Team Communicatie
Met Team Communicatie richten we ons op het contact met inwoners, ondernemers en bezoekers van onze gemeente. Het team bestaat uit 12 gedreven en enthousiaste communicatieprofessionals. Samen zijn we verantwoordelijk voor de strategische communicatie van de organisatie en het gemeentebestuur.


We zorgen ervoor dat we met communicatie een positieve bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen, (maatschappelijke) opgaven, programma’s en vele projecten binnen de gemeente. 
Tijdens je stage maak je deel uit van het team dat voor elkaar klaarstaat. Daarnaast zal één van de communicatieprofessionals uit het team jou intensief begeleiden bij het uitvoeren van jouw (afstudeer)opdracht.  

De opdracht
Hoe wil jij dat de wereld er over 10 jaar uitziet? Een wereld zonder armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Dat is waar we voor gaan. Een aantal jaren geleden hebben de Verenigde Naties hier wereldwijde afspraken over gemaakt: de Sustainable Development Goals, ook wel Global Goals genoemd. Dit zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken. 
Ook in Súdwest-Fryslân voelen we ons verantwoordelijk voor het aanpakken van deze wereldwijde uitdagingen. Daarom zijn we Global Goals gemeente. We leveren een bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld met gelijke rechten en kansen voor iedereen. 


In de gemeente worden allerlei initiatieven opgezet om bij te dragen aan één of meerdere van deze doelen. Maar, met zo’n 1.000 medewerkers bij de gemeente, kunnen we ook zelf het goede voorbeeld geven. ‘Extern winnen is intern beginnen.’ Daarom vragen we jou om advies en een communicatiestrategie over hoe we onze medewerkers enthousiast kunnen krijgen over de SDG’s.
Dat begint met een onderzoek. Vragen als: In hoeverre zijn medewerkers al bekend met de SDG’s? Weet je wat je kunt met de SDG’s? En hoe krijgen we mensen in beweging? 
Ben jij degene die dit voor ons de organisatie in gaat en dit gaat onderzoeken? We zijn er benieuwd naar de resultaten en jouw advies. 

Wie zoeken wij? 
Wij zoeken een 3e/4e-jaars HBO communicatie student die
-    zelfstandig kan werken (i.v.m. het vele thuiswerken)
-    initiatief neemt
-    goed overweg kan met verschillende online media
-    niet bang is om met mensen in gesprek te gaan
-    goede beheersing van de Nederlandse taal heeft
-    resultaat- en doelgericht kan werken
-    stressbestendig is
-    interesse heeft in duurzaamheid
-    kennis van de SDG’s is een pré.

Wij bieden
-    Een uitdagende (afstudeer)opdracht binnen een fijn team!
-    Een persoonlijke begeleider met HBO Communicatie achtergrond
-    De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot communicatieprofessional
-    De kans om binnen te kijken bij dé grootste gemeente van Nederland!
-    Een fulltime stageplek vanaf februari voor 5 maanden
-    Een prima stagevergoeding

Klinkt deze opdracht als muziek in jouw oren? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken! Laat het ons weten! Stuur ons jouw CV en een korte motivatie waarin je vertelt wat jou motiveert, waar jij gelukkig van wordt en waarom jij denkt dat je geschikt bent voor deze opdracht. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia IJszenga, Teammanager Communicatie a.i. via telefoonnummer 14 0515.
Stuur jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 1 februari 2022 op naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van vacaturenummer COM-2022-1e. 


 Online solliciteren?

Heb je interesse in deze stage? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze stage te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 01-02-2022 binnen zijn.

Solliciteer