WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar stages

Stagiair Schoolconsulent

Benodigde opleiding: HBO 

Gepubliceerd op : 06-02-2024

Sluitingsdatum : 04-03-2024

Sluitingsdatum : 04-03-2024

Bij Carins is in het team Jeugd & Preventie voor het schooljaar 2024 - 2025 ruimte voor een stagiair Schoolconsulent.

Ben jij een derde of vierdejaars student hbo Social Work richting Jeugd, hbo Pedagogiek of soortgelijke opleiding? Wil jij helpen met het bieden van hulp aan kinderen met psychische en psychosociale problemen en hun gezin? Lees dan verder!

Het team Jeugd & Preventie bestaat uit schoolconsulenten, pedagogen en praktijkondersteuners huisarts GGZ Jeugd. Samen bieden jullie kortdurende hulp en preventie van problemen bij de jeugd in Smallingerland. Op deze stageplek ben jij mede aanspreekpunt voor diverse scholen in Smallingerland. Je draagt bij aan de ondersteuning voor leerlingen die via de ouders, begeleiders, medewerkers van school een beroep doen op hulp via school.

Word jij hier enthousiast van? Dan is dit mogelijk de vacature voor jou!

Wie zijn wij?
Wij zijn in de gemeente Smallingerland de experts op het gebied van Jeugdzorg, Wmo en Schuldhulpverlening. Wij zijn spin in het web in het zorglandschap van Smallingerland, die inwoners de weg wijst en sociaal maatschappelijke hulp en ondersteuning biedt. Wij zijn één ingang, één organisatie. Wij werken integraal. Wij bieden inwoners één aanspreekpunt. Ook als het om meervoudige of complexe casussen gaat. Carins is een overzichtelijke organisatie met korte lijnen. Ruim 100 collega's zetten dagelijkse de inwoners van Smallingerland op één. Onze collega's zijn ons grootste goed, daarom hebben we veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid en de balans tussen werk en privé.

Wie ben jij?

Je bent klantgericht, analytisch en beschikt over probleemoplossend vermogen.

Je kan effectief schakelen tussen belanghebbenden en jouw sociale en communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld. In je gedrag straal je de kernwaarden van onze organisatie uit: flexibel, betrouwbaar en samen.

Wat vragen wij?

Hbo werk- en denkniveau. Je bent vierdejaars student van de opleiding hbo Social Work, hbo Pedagogiek of soortgelijke opleiding. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen, nadat je die op Carins verzoek hebt aangevraagd. Je voert je taken uit volgens ons motto richting inwoners: 'Zelfstandig waar dat kan, met hulp als dat nodig is'.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van je stagebegeleider draai je mee in het team Jeugd & Preventie.

Voorbeelden van taken die je gaat doen zijn:

  • Je gaat vragen beantwoorden, de weg wijzen in het zorglandschap van Smallingerland en hulp en ondersteuning bieden als dat nodig is. Zelf of met hulp van anderen. Maar altijd samen met de cliënt en zijn of haar netwerk.
  • Je leert kortdurende hulpverlening te bieden
  • Je krijgt in deze rol de kans om de professionals van de scholen te helpen en te fungeren als vertrouwenspersoon.
  • Je leert om in enkele gesprekken de problemen in kaart te brengen en tot een goed advies of ondersteuningsplan komen.
  • Je beoordeelt in de zin van de Jeugdwet of en in hoeverre er sprake is van problemen
  • Je leert om door middel van triage en screening door te verwijzen naar voorliggend veld. Indien langdurige hulp nodig is kan je ook zorgdragen voor interne overdracht. Je bent hierin de schakel tussen de scholen en collega's bij Carins.
  • Tot slot heb je een rol in de groepstrainingen en geef je voorlichting, bijvoorbeeld over passend onderwijs en de meldcode.

Wat bieden wij
Je krijgt intern een opleidingstraject met trainingen en workshops aangeboden. Je wordt begeleid door een professional. Je loopt stage binnen een hecht team met brede ervaring en krijgt de mogelijkheid te snuffelen aan andere vakgebieden. En natuurlijk is er ruimte voor ontspanning, binnen je team wordt van alles georganiseerd om op z'n tijd de zinnen te verzetten. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding per maand van €275 (afstudeerstage) of €225 (3e of 4e jaars stage) en ben je met meerdere stagiaires werkzaam bij Carins.

Indien je vanuit je opleiding 40 uur per week stage moet lopen aarzel dan niet om ook te reageren. We kunnen dit in de procedure bespreken en tot een oplossing komen.

Hoe nu verder?

Heb je zin om veel te leren en in de praktijk aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct maar uiterlijk 4 maart 2024. Mail je brief met motivatie en je cv naar sollicitaties.067076@sollicitaties.werkeninfriesland.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Margryt Feenstra (schoolconsulent) via margryt.feenstra@carins.nl. Je kan haar ook telefonisch bereiken op 06-32 27 30 21.

De sluitingsdatum voor het solliciteren op onze stagevacatures is 4 maart 2024. De gesprekken voor deze stagevacature worden 12 maart 2024 gevoerd.

Wij kijken met plezier uit naar je reactie!Online solliciteren?

Heb je interesse in deze stage? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.067076@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze stage te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 04-03-2024 binnen zijn.

Solliciteer