WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar stages

Stagiair Wmo Begeleiding en Beschermd Wonen

Benodigde opleiding: HBO 

Gepubliceerd op : 30-01-2024

Sluitingsdatum : 04-03-2024

Sluitingsdatum : 04-03-2024

Bij Carins is in het team Wmo Begeleiding & Beschermd Voorzieningen met ingang van september 2024 ruimte voor een stagiair voor het gehele schooljaar.  

Ben jij een vierdejaars student hbo Social Work, hbo Pedagogiek of soortgelijke opleiding? Heb jij zin om vragen van volwassenen te behandelen op het gebied van wonen, welzijn en meedoen? Lees dan verder!

Het team Wmo Begeleiding & Beschermd Wonen bevordert de zelfredzaamheid en participatie van inwoners in de gemeente Smallingerland. De nadruk ligt op psychische en/of psychosociale problematiek op het gebied van wonen, welzijn en meedoen. Als een inwoner aanvullende ondersteuning nodig heeft, biedt Carins snel en op maat de juiste ondersteuning met de inzet van beschikkingen. We helpen inwoners op weg als het ze zelf even niet lukt. We helpen ze op eigen kracht hun leven in te richten.

Word jij hier enthousiast van? Dan is dit mogelijk de vacature voor jou!

Wie zijn wij?
Wij zijn in de gemeente Smallingerland de experts op het gebied van Jeugdzorg, Wmo en Schuldhulpverlening. Wij zijn spin in het web in het zorglandschap van Smallingerland, die inwoners de weg wijst en sociaal maatschappelijke hulp en ondersteuning biedt. Wij zijn één ingang, één organisatie. Wij werken integraal. Wij bieden inwoners één aanspreekpunt. Ook als het om meervoudige of complexe casussen gaat. Carins is een overzichtelijke organisatie met korte lijnen. Ruim 100 collega's zetten dagelijkse de inwoners van Smallingerland op één. Onze collega's zijn ons grootste goed, daarom hebben we veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid en de balans tussen werk en privé.

Wie ben jij?

Je bent analytisch, oplossingsgericht en kunt goed plannen en organiseren. Met jouw sociale en communicatieve vaardigheden kun jij de doelgroep voor Wmo Voorzieningen bereiken, ondersteunen en in beweging krijgen. In je gedrag straal je de kernwaarden van onze organisatie uit: flexibel, betrouwbaar en samen. Je vindt het prettig om in een team te werken.

Wat vragen wij?

Hbo werk- en denkniveau. Je bent vierdejaars student van de opleiding hbo Social Work, hbo Pedagogiek of soortgelijke opleiding. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)  voorleggen, nadat je die op Carins verzoek hebt aangevraagd. Je voert je taken uit volgens ons motto richting inwoners: 'Zelfstandig waar dat kan, met hulp als dat nodig is'.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van je stagebegeleider draai je mee in het team Wmo Begeleiding & Beschermd Wonen. Voorbeelden van taken die je gaat doen zijn:

  • Je voert werkzaamheden uit die zijn gericht op casuïstiek en vraagstukken op het gebied van Wmo.
  • Je behandelt meldingen van een behoefte aan maatschappelijke ondersteuning, je doet onderzoek en informeert, bijvoorbeeld over het Persoonsgebonden budget.
  • Je helpt met ondersteuningsplannen ten behoeve van inwoners met (multi)problematiek en adviseert de gemeente over het toewijzen van voorzieningen.
  • Je hebt mogelijkheid om samen met een professional uit het team huisbezoeken te doen.

Wat bieden wij?
Je krijgt intern een opleidingstraject met trainingen en workshops aangeboden. Je wordt begeleid door een professional. Je loopt je stage binnen een hecht team met brede ervaring en krijgt de mogelijkheid te snuffelen aan andere vakgebieden. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Binnen je team wordt van alles georganiseerd om op z'n tijd de zinnen te verzetten. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding per maand van €275 (afstudeerstage) of €225 (3e of 4e jaars stage) en ben je met meerdere stagiaires werkzaam bij Carins.

Indien je vanuit je opleiding 40 uur per week stage moet lopen aarzel dan niet om ook te reageren. We kunnen dit in de procedure bespreken en tot een oplossing komen.

Hoe nu verder?

Heb je zin om veel te leren en in de praktijk aan de slag te gaan. Solliciteer dan direct maar uiterlijk voor 5 maart 2024. Mail je brief met motivatie en je cv naar sollicitaties.067071@sollicitaties.werkeninfriesland.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jantine Agricola (consulent Wmo Begeleiding en Beschermd Wonen) via jantina.agricola@carins.nl. Je kan haar ook telefonisch bereiken op 088-5065400.

Meerdere stagemogelijkheden bij Carins

Er zijn meerdere stageplekken mogelijk bij Carins. Je vindt de vacatures voor stageplekken op www.carins.nl. Heb jij hiervoor mogelijk (ook) interesse? Mail dan je sollicitatie naar het mailadres in de betreffende vacature(s). Benoem in de brief welke stageplek je voorkeur heeft.

De sluitingsdatum voor het solliciteren op onze vacatures is 4 maart 2024. De gesprekken voor deze stagevacature worden op dinsdagochtend 19 maart en donderdagmiddag 21 maart gevoerd. 

Wij kijken met plezier uit naar je reactie!Online solliciteren?

Heb je interesse in deze stage? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.067071@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze stage te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 04-03-2024 binnen zijn.

Solliciteer