Terug naar vacatures

Adviseur casuïstiek en ICT

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 22-11-2022

Sluitingsdatum : 07-12-2022

Wat ga je doen

Ben jij iemand die het in de vingers heeft om werkstromen volgens processen te laten leiden, die anderen daarin mee kan nemen en bewaakt dat de juiste stappen worden gezet en worden vastgelegd? Heb jij daarnaast een sterke affiniteit met ICT en informatiebeveiliging? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je!

Samen met de juridisch beleidsadviseur en de adviseur beleid en bedrijfsvoering vormt de adviseur casuïstiek en ICT een drieluik in de ondersteuning van alle werkzaamheden van het RIEC-bureau. De adviseur casuïstiek en ICT is hierin primair verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het werkproces ‘van signaal tot interventie’. Dit betekent het (landelijk) mee ontwikkelen van de juiste processen, het zijn van een vraagbaak voor de collega’s op inhoud en het werkproces, zowel binnen het RIEC-bureau als vanuit de partners. Bovendien is deze adviseur hoofd key-user voor het registratiesysteem RIEC-IS. Dit betekent verantwoordelijkheid voor registraties, verlenen van accounts en wachtwoorden, het bewaken van procesmatige informatie in het systeem. Deze werkzaamheden hangen nauw samen met de verantwoordelijkheid voor alles wat te maken heeft met informatiebeveiliging. 

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

Jij beschikt over Hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol. Je hebt kennis en ervaring met het managen van processen in een integrale (veiligheids)omgeving en met ICT en informatiebeveiliging. Kennis van het RIEC-samenwerkingsverband is een absolute pre.

Verder:

  • Heb je sterke verbindende vaardigheden;
  • Beschik je over bestuurlijke sensitiviteit;
  • Ben communicatief vaardig, zowel in woord als schrift

Belangrijke competenties

  • Integraal kunnen samenwerken;
  • Procesmatig sterk;
  • Slagvaardig;
  • Coördinerend;   
  • Betrokken;
  • Faciliterend vermogen;
  • Flexibel

Waar ga je werken

Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord is één van de tien RIEC’s die zijn opgericht ten behoeve van de integrale aanpak van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Het RIEC Noord-Nederland is een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, gemeenten en andere partners in Noord-Nederland. Door het combineren van informatie van verschillende partners krijgen we als RIEC Noord-Nederland optimaal zicht op de problematiek en kunnen we adviseren over de meest effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit. Na een herijkingsperiode heeft de Stuurgroep RIEC Noord-Nederland de meerwaarde van de integrale samenwerking opnieuw vastgesteld. Het gezamenlijke doel in de aanpak van ondermijning in RIEC-verband is het maken van gedegen analyses van wat er gebeurt in Noord-Nederland en wie welke rol kan vervullen in het wegnemen van gelegenheden en lokale problematiek. Daarnaast heeft het RIEC-bureau een duidelijke rol in het bewust maken van bestuur, bedrijven en burgers van de kwetsbaarheden en de mogelijkheden deze weg te nemen. Tenslotte wordt vanuit het RIEC kennis en capaciteit beschikbaar gesteld aan die partners die dat nodig hebben. 

Adviseur casuïstiek en ICT
Vanwege de herijking van het RIEC samenwerkingsverband vindt er op onderdelen een verschuiving van taken plaats binnen het RIEC-bureau. Tot heden ondersteunde een zogenaamde projectsecretaris bij alles wat betrekking had op het proces ‘van signaal tot interventie’ (integrale samenwerking gericht op casuïstiek). Door een verschuiving in dit werkproces en actualisatie van functies ontstaat een nieuwe functieomschrijving, namelijk die van adviseur casuïstiek en ICT.

Wat bieden wij

Het betreft een veelzijdige functie in een uitdagend werkgebied voor 32 - 36 uur per week. Als adviseur casuïstiek en ICT maak je deel uit van een enthousiast team. Het RIEC Noord-Nederland is een samenwerkingsverband en valt onder het beheer van de gemeente Leeuwarden en heeft als standplaats Oosterwolde. (Gedeeltelijk) thuiswerken behoort de tot de mogelijkheden.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal €3.090,- en maximaal €4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (Dit betreft een indicatieve waardering op functieschaal 10, salaristabel 1-4-2022 Cao Gemeenten).

Bijzonderheden
Het RIEC verwerkt informatie van diverse overheden, die impact kan hebben op de privacy van burgers. Het is van belang dat er zorgvuldig om gegaan wordt met deze informatie. Daarom maakt een veiligheidsonderzoek onderdeel van de plaatsingsprocedure.

 


Belangstelling

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Sonja Dros (plv hoofd RIEC Noord-Nederland) via 06-25677798 of sonja.dros@riecnoord.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met Mandy Wietses (Adviseur Werving en Selectie) via 0650050485. (WhatsApp ook mogelijk!)

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk op 7 december 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 


Solliciteer direct