GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Adviseur Crisisbeheersing (Multidisciplinair en netwerk)

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding:

Dienstverband:

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 14-09-2023

Sluitingsdatum : 25-09-2023

Afdeling Crisisbeheersing van Veiligheidsregio Fryslân is op zoek naar een

Adviseur Crisisbeheersing taakaccent: multidisciplinair/netwerkmanagement

Standplaats Leeuwarden - voor 36 uur per week

Met en voor wie ga je werken?

Veiligheidsregio Fryslân (VRF) bestaat uit vier onderdelen die nauw met elkaar samenwerken: Brandweer, Crisisbeheersing, GGD en Bedrijfsvoering. Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn de Friese gemeenten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van alle Friezen. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal.

Waar je in de organisatie werkt

Je komt te werken op de afdeling Crisisbeheersing. Wij houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van grote crises en zorgen ervoor dat al onze samenwerkingspartners op een zo goed mogelijke manier kunnen samenwerken. Onze partners: Friese gemeentes, de politie, zorgorganisaties, bedrijven, kennisorganisaties en de andere Veiligheidsregio’s. Omdat we een steeds grotere rol krijgen bij de voorbereiding en het bestrijden van langdurige crises en dreigingen, breiden we ons vaste team uit.

Team Crisisbeheersing

Ons team bestaat uit circa 40 medewerkers en 300 crisisfunctionarissen. De crisisfunctionarissen komen naast hun reguliere werk in actie als er een crisis is. In ons team zetten we met elkaar de schouders eronder, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en plezier. Na grote incidenten in de samenleving zorgen we voor onze inwoners en voor elkaar. Bij heftige gebeurtenissen praten we na en evalueren we.

Wat ga je doen?

Deze functie is nieuw en in ontwikkeling. Samen met je collega’s krijg je de ruimte om de komende tijd concrete invulling te geven aan deze functie.

Netwerken en crisisbeheersing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Afdeling Crisisbeheersing is een netwerkorganisatie. Dit betekent dat je in deze functie zicht hebt op de verschillende netwerken en kun je hierin prima bewegen. Je volgt ontwikkelingen op het gebied van netwerkmanagement, implementeert de netwerkstrategie en adviseert hierin. Al deze taken voer je uit vanuit het aandachtsgebied multidisciplinaire samenwerking en netwerk.

Als adviseur beschik je over een sterk analytisch vermogen en ontwikkel, adviseer, implementeer en evalueer je (nieuw) beleid op de ontwikkeling van crisisbeheersing. Je zorgt voor een deel van de uitvoering van het beleid en vervult een adviesrol voor diverse beleidsthema’s binnen de afdeling. Je analyseert belangrijke maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen crisisbeheersing en vertaalt deze ontwikkelingen naar nieuw beleid voor de regio Fryslân. Het schrijven van (ontwikkel)beleid en advisering op diverse thema’s is een groot onderdeel van jouw werk.

Projectmatig werken is voor jou niet nieuw. In deze functie worden je projectleiderscapaciteiten ingezet in multidisciplinaire projecten. Je zorgt voor het juiste draagvlak, verbinding en uiteindelijke bestuurlijke vaststelling. Daarvoor ga je in gesprek, stel je oplegnotities, voorstellen en adviezen op. Goede communicatie is naar jouw mening de basis voor een effectieve samenwerking. Je zoekt anderen gemakkelijk op en zorgt regelmatig voor afstemming met collega’s en netwerkpartners.

Over deze opleidingen, ervaring en talenten beschik jij

 • Hbo werk- en denkniveau en je hebt bijvoorbeeld een opleiding richting Bestuurskunde of Integrale Veiligheid afgerond;
 • Ervaring met soortgelijke werkzaamheden, het opstellen van notities en adviezen op strategisch niveau en het vertalen van ontwikkelingen naar beleid;
 • De kwaliteit om integraal te denken en belangen tegen elkaar af te wegen;
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht;
 • Beheersing van de Friese taal (pré).

De volgende competenties passen bij jou

 • Daadkrachtig en resultaatgericht: je weet koers te houden en bij te sturen als dat nodig is.
 • Creatief met overtuigingskracht: je durft buiten de gebaande paden te treden en iets nieuws neer te zetten.
 • Netwerken en verbinden: het kunnen opbouwen van regionale en landelijke netwerken, je bent een verbindende netwerker en kunt makkelijk verbinding leggen.
 • Organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit: je begrijpt het politieke landschap waarin je je bevindt en weet hier goed op in te spelen.
 • Flexibel: je kan je makkelijk aanpassen aan een veranderende omgeving.

Dit bieden we jou

 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 5.034 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 CAR UWO Veiligheidsregio’s). De hoogte is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit betekent dat je boven op je brutosalaris nog 18,63 procent extra inkomen hebt. Je kunt dit laten uitbetalen op de manier die bij jou past en wanneer jij wilt.
 • Een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, flexibele werktijden en de tijd om training te volgen.
 • Een contract voor twee jaar. Voor het einde van deze periode wordt de functie geëvalueerd.

Great Place to Work

Samen met de onafhankelijke organisatie Great Place to Work onderzoeken wij jaarlijks hoe tevreden jij en je collega’s zijn met ons als werkgever. Met verbeterpunten gaan we aan de slag en complimenten nemen we ter harte. Je kunt rekenen op een warm welkom, een goed inwerkproces en de steun en het vertrouwen van collega’s uit alle onderdelen van de afdeling Crisisbeheersing. Van tijd tot tijd bieden we je trainingen aan, zodat je steeds beter wordt in je vak en lekker in je vel blijft zitten.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Martin Kool, programmaleider netwerksamenleving, via telefoonnummer 06-31970440.  

Wil jij iets betekenen voor de Friese samenleving?

Dan horen we graag van jou! De gesprekken vinden plaats op 5 oktober en we willen je sollicitatie graag uiterlijk 25 september ontvangen. Solliciteer nu via deze link.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer