Terug naar vacatures

Adviseur Grondzaken en Vastgoed

gemeente Harlingen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 24-12-2021

Sluitingsdatum : 31-01-2022

Wie zijn wij:
Compact van formaat, maar vol ambitie! Met haar ligging aan Werelderfgoed Waddenzee, de rijke cultuurhistorie, het bijzondere nautische verleden en als enige zeehavenstad van Friesland, is gemeente Harlingen een unieke gemeente om voor te werken.

Je komt in een team. Dat betekent samenwerken. Wij houden van aanpakken en proactief te werk gaan. Niet lullen maar poetsen!


Dit ga je doen:
Als Adviseur Grondzaken en Vastgoed ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van gemeentelijk vastgoed en de aankoop van grond of gebouwen die nodig zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Zo onderhandel je over aan- en verkoop van grond of gebouwen, heb je regie op taxatie-opdrachten en begeleid je transacties. Daarbij zorg je ook voor het tot stand komen van de overeenkomsten. Datzelfde doe je ook voor het vestigen van zakelijke rechten als erfpacht en opstal en behandel je verzoeken voor huur, pacht en andere vormen van gebruik van grond of gebouwen. Ook hierbij zorg je voor het tot stand komen van de overeenkomsten. Daarnaast help je mee de vastgoedportefeuille (ca. 180 contracten) up to date te houden. Zo zorg je er samen met je collega o.a. voor dat de huren/pachten/erfpachten worden geïndexeerd en dat overeenkomsten die aflopen, worden vernieuwd.

Verder adviseer je binnen projecten over gebiedsontwikkeling, zorg je voor het actueel houden van het gemeentelijk grondbeleid, het uitgiftebeleid en uitgiftevoorwaarden en adviseer je bij het tot stand komen van anterieure overeenkomsten. Je onderhoudt contacten met particulieren, makelaars, ontwikkelaars, corporaties en andere stakeholders en zorgt vanuit jouw vakgebied voor een goede afstemming van ruimtelijke ontwikkelingen in de organisatie. 

Dit ben jij:
Jij bent die uitgesproken teamspeler die goed is in het verbinden van partijen en weet van aanpakken! Je hebt relevante werkervaring en weet alles van wetgeving, gemeentelijk beleid en gemeentelijke procedures binnen het vakgebied en het toepassen daarvan. Daarnaast heb je de nodige financiële en juridische kennis. Ook heb je binnen je vakgebied een brede kijk op vastgoed en grondzaken en stel je daarin de maatschappelijke context centraal. Als je tevens kennis hebt van het ontwikkelen van scenario's en het opstellen van adviezen ben jij diegene die wij zoeken!

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische baan in een compacte maar vooruitstrevende gemeentelijke organisatie die maximaal wil bijdragen aan een leefbare stad in de meest brede zin van het woord.
  • Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract) en salarisschaal 10, wat een bruto maandsalaris van max. € 4.831,- op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.                                                                                            Er is geen sluitingsdatum voor de vacature gesteld. Wanneer wij de geschikte kandidaat hebben gevonden sluit de vacature!

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.048057@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 31-01-2022 binnen zijn.

Solliciteer